Elképesztő migránstömeg indult el Afganisztánból Európa felé - videó

Horizontal AFGHANISTAN WAR EXODUS CIVILIAN POPULATION LORRY CHILD
Afghan children rush to a pickup truck to join the Pack-Afghan Torkham border search, August 21, 1992 in Jalalabad, as Pakistani authorities have banned Aghani vehicules from entering Pakistani territory. (Photo by Ahmad MASSOUD / AFP)
Vágólapra másolva!
Megdöbbentő felvételek láttak napvilágot, melyekből kiderült, valóban elképesztő mértékű migráció indult meg Afganisztánból – írja a Híradó.hu a brit Daily Mailre hivatkozva. 
Vágólapra másolva!

A Daily Mail felvételein jól kivehető a tömeges migráció, a tálibok hatalomátvétele után az emberek végeláthatatlan sorokban indultak neki a sivatagon keresztül, hogy átjussanak Iránba. A képsorok megerősítik az Európába érkező migránsok miatt aggódók legrosszabb félelmeit.

Ezeknek az afgán migránsoknak a kezdeti úti céljuk valószínűleg Törökország lesz – amely a felvétel helyszínétől még mindig több mint 1600 kilométerre van –, ahonnan reményeik szerint eljuthatnak majd Európába.

Egy migráns, aki nemrég tette meg a felvételen látható a távot, azt mondta a Daily Mailnek,

hogy a bemutatott szakasz egy négyórás út végén, durva terepen vezet, ahonnan az afgán migránsok iráni embercsempészek segítségével folytatják útjukat.

Úgy fogalmazott: