Ördög Nóra a mélypontjairól beszélt

Ördög Nóra
Vágólapra másolva!
Habár Ördög Nóra a TV2 egyik legelismertebb műsorvezetője, számtalan mélypontokat élt át mind a magánéletében, mind a karrierjében.
Vágólapra másolva!

Ördög Nóra már évek óta a TV2 sztárja, aki olyan műsorokat vezetett, mint a Vigyázat, gyerekkel vagyok!, Ázsia Expressz, Séfek séfe, Next Top Model Hungary, Totem, valamint ő a Dancing wih the Stars show-nak az egyik állandó zsűritagjai is.

Habár hihetetlenül hosszú és szép karrier van a háta mögött, rengeteg kritikát is kap, azonban ma már próbálja ezeket figyelmen kívül hagyni. Inkább azt szeretné elérni, hogy az emberek hitelesnek gondolják őt, ami számára az egyik legfontosabb tulajdonság a szakmában. 

"Mit szeretnék, hogy gondoljanak rólam? Most már inkább azt, hogy azokban a helyzetekben, amelyekbe belecsöppenek – akár a televízió, akár a vállalkozásokon keresztül – hiteles vagyok. Hogy azért vagyok ott, mert olyan vagyok, amilyen. Azért ültettek oda például zsűrizni, mert az én gondolataimra voltak kíváncsiak. 

Nem kell magam megkérdőjelezni, hogy mit és hogyan kellene mondanom. 

Igen, azt hiszem, a hitelesség a lényeg abban is, amit jól csinálok, és abban is, amit nem. Jó, ha látható az is, hogy nem megy mindig minden.

A tökéletességre törekvés persze még ma is munkál bennem, és ez nyilván bizonyos pontokon irritáló lehet kívülről nézve, de közben óriási küzdelmeim vannak magamban.

 A saját életünkbe is óriási energiákat pakolunk, hogy a magunk építette rendszereinket működtetni tudjuk. Most egyébként el vagyunk fáradva benne - mesélte.

Ördög Nóra és férje, Nánási Pál több közös vállalkozást is üzemeltet, így egyre kevesebb szabadideje lett a TV2 sztárjának, ugyanakkor a felelősség ezzel arányosan nőtt. Nem csak a televíziózásban, de a vállalkozásban, feleségként és anyaként is helyt kell állnia, ami nem egyszerű. 

"Ha az ívét nézzük az életünknek – volt Palkó, a fotós, én pedig a műsorvezető –, aztán elindultak a saját projektjeink. Egy ösztönös vágy ébredt bennünk, hogy közösen csináljunk valamit, ami mindkettőnk számára inspiráló. Ezzel rengeteg feladat hárult ránk, amit egy idő után nem tudtunk egyedül elvégezni. Csapatot építettünk, hogy tudjunk delegálni, így viszont már többekért tartozunk felelősséggel. 

Tehát az a fajta szabadság és spontaneitás eltűnt az életünkből, ami régen, még a gyerekek érkezése előtt megvolt.

 Szerintem a munka és magánélet egyensúlya mindenki problematikája. Olyan nincs, hogy valami nem sérül. A tervezhetőség a kulcsa, hogy a teendők mellett a pihenés is beleférjen. 

Januárban ránéztem a naptárra, és azt éreztem, hogy megfulladok. 

Májusig nem tudtam találni két olyan napot, amikor a barátnőimmel elmehetek bármit csinálni, mert szinte teljesen be vagyok táblázva - fejtette ki.

Habár Ördög Nóra egyáltalán nem bánja, hogy karrierjében ott tart ahol, azonban egy haláleset fontos dologra hívta fel a figyelmét. 

"Szeretnék ott maradni, ahol most vagyok, hogy lássam a panorámát, mert itt jó, és nyilván visszafelé lépkedni nem akarnék. De közben most már új csúcsokat kell keresni vagy magunknak építeni, ami nyilván fárasztó. Terveztünk egy nagyobb utazást, hogy visszatöltődjünk.

Akkor jött Palkó papájának a betegsége, és az, hogy őt elveszítettük. 

Ez nyilván egy olyan fájdalmas családi helyzet, amire nem tud az ember előre felkészülni. Egy haláleset rádöbbenti az embert, hogy élsz, zakatolsz, pörögsz, és egyszer csak másnap már nem vagy.

 Testközelből szembesültem azzal a kérdéssel, hogy vajon húsz év múlva mire fogok emlékezni ebből az időszakból? 

Mik azok a pillanatok, amik miatt a halálos ágyamon azt fogom mondani, hogy na, ez egy jó élet volt? Azok a dolgok, amik miatt most ideges vagyok, egyik sem fog eszembe jutni, sokkal inkább az élmények fognak felbukkanni, amiket együtt éltünk át.

 Ezt a katonás, „mindent megoldok” működést valamilyen módon el kell távolítanom magamtól, mert visszahat a személyiségemre és árt a lágyságomnak - árulta el a Glamournak.