Migránsgyerekek tartják rettegésben az egyik párizsi elővárost

franciaország, francia, rendőrség, fenyegetés, illusztráció
A police officer equipped with a new pedestrian camera during a police check. Cannes, France - April 19, 2021. Photograph by Eric Dervaux / Hans Lucas. Un officier de police equipe d'une nouvelle camera pieton lors d'un controle de police. Cannes, France - le 19 avril 2021. Photographie de Eric Dervaux / Hans Lucas. (Photo by Eric Dervaux / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP)
Vágólapra másolva!
A Párizstól délkeletre található Maison-Alfort városkában észak-afrikai származású fiatalok bandája tartja rettegésben hónapok óta a lakosságot. A kiskorúakból verbuválódott bűnözői csoportok az utcán elkövetett erőszakos támadásokból és a támadások során elrabolt értékek illegális kereskedelméből tartják fenn magukat - írja a Le Figaro.
Vágólapra másolva!

Az elkövetők elsősorban kiszolgáltatott embereket céloznak meg: védekezésre képtelen időskorúakat, nőket, vagy bárkit, aki egyedül, azonnali segítség lehetősége nélkül tartózkodik az utcán.

A francia rendőrség tehetetlen a szervezett magrebi bevándorlóbandákkal szemben (illusztráció) Forrás: AFP/Hans Lucas/Eric Dervaux

Az elrabolt nyakláncokat, karkötőket, kézitáskákat, telefonokat a rablók

menekülés közben bűntársaiknak passzolják át, majd sietve átöltöznek, hogy az áldozat személyleírása alapján ne lehessen őket azonnal elkapni.

Személyi okmányok hiányában a rendőri igazoltatások során sem lehet sem személyazonosságukat, sem lakcímüket, sem életkorukat kideríteni. A rendőrök egyetlen támpontja a kihallgatások közben levett ujjlenyomat, amely később legfeljebb annyi információt hoz a bűnüldöző szervek tudomására, hogy már nyilvántartott elkövetővel van dolguk.

A kihallgatások során a kiskorúak gyakran megtagadják az együttműködést és az ujjlenyomatok levételét is, valamint a rendőröket szidják káromkodva.

Az 55 ezer lakosú Maison-Alfort rendőrségén 88 rendőr dolgozik, akik július közepe óta 24 esetben hallgattak ki feltételezett elkövetőket. A rendfenntartóknak azonban egyelőre nincs elképzelésük arról, hogy milyen méretű szervezett bűnözői csoporttal vagy csoportokkal állnak szemben.