Lezuhant egy felvonó Észak-Olaszországban, tizennégyre nőtt a halottak száma

Olaszország, sikló, baleset
A photo taken and handout on may 23, 2021 by The Italian State Police (Polizia di Stato) shows police officers and rescuers by a cable car that crashed to the ground in the resort town of Stresa on the shores of Lake Maggiore in the Piedmont region. - Eight people died and another two were seriously injured Sunday after a cable car crashed to the ground in northern Italy, emergency services said. (Photo by Handout / Polizia di Stato / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / POLIZIA DI STATO / HANDOUT " - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
Lezuhant az észak-olaszországi Stresa település és a Mottarone-hegy között működő drótkötélpályás felvonó egyik fülkéje vasárnap, a balesetben legfrissebb értesülések szerint tizennégyen haltak meg - közölték az olasz hatóságok. A legújabb áldozat egy kilenc éves kislány.
Vágólapra másolva!

A baleset azon a szakaszon történt, amelyen az utasok Stresa településéről mennek fel a Nyugat-Alpokban fekvő Mottarone-hegyre.

A mentésbe az alpinisták mellett egy helikopter is bekapcsolódott - írja a BBC.

A kabin mintegy száz métert zuhant a mélybe röviddel azelőtt, hogy megérkezett volna a Mottarone-hegyre.

A fülkében legújabb értesülések szerint tizennégy ember utazott, két gyereket súlyos sérülésekkel a torinói kórházba szállítottak.

Előzöleg tizenegy utasról lehetett tudni, akik közül kilencen meghaltak és hárman megsérültek.
Mario Draghi olasz miniszterelnök részvétét fejezte ki a tragikus szerencsétlenségben meghaltak hozzátartozóinak. Twitter-oldalán azt írta, hogy felvette a kapcsolatot a mentőegységekkel.

Forrás: AFP/Handout

A koronavírus-járvány nyomán bevezetett karanténintézkedések miatt a függővasutat április 24-én helyezték ismét üzembe. A drótkötélpályás felvonó 20 percenként közlekedik Stresa és a Mottarone-hegy között. A kellemes időjárás miatt számos turista jutott fel vasárnap ilyen módon a hegyen kialakított kilátóra, hogy megcsodálhassák az Alpok déli lábainál található Lago Maggiore tavat.

Olaszországban ráadásul 14 hónap szünet után a mostani hétvégén újranyitották a sípályákat.

Az ANSA olasz hírügynökség szerint a drótkötélpályát 2014-ben zárták be karbantartásra, és csak 2016-ban nyitották újra. Az utolsó jelentősebb incidens 2001-ben volt, amikor elakadt egy kabin, és 40 turistát kellett a magasból kimenteni.