Mínusz 10 foknál is hidegebb volt az éjjel Csíkszeredában és több erdélyi településen is

havazás hargita megyében
Maroshévízt Borszékkal összekötő Borszéki-hágón több tucat teherautó akadt el a havas úton (korábbi felvétel).
Vágólapra másolva!
Az évszakhoz képest különösen hideg időjárás uralkodott el Románia-szerte, a legtöbb erdélyi településen csütörtök hajnalban kemény mínuszokat mértek - számolt be a Maszol erdélyi hírportál. Csíkszeredában -10 2 Celsius-fokot, a Hargita megyei Gyergyóalfaluban pedig még ennél is hidegebbet, -11,5 Celsius-fokot mutatott a hőmérő csütörtök kora reggel.  A Román Meteorológiai Szolgálat (INMH) szerda délután kiadott figyelmeztetése szerint a szerda hajnalban kezdődött intenzív havazás sok helyen csütörtökön is megmarad.
Vágólapra másolva!

Mint arról korábban az Origón is beszámoltunk, szerda hajnalban Románia-szerte, főleg Erdély nagy részén intenzív havazás kezdődött, és

a legfrissebb előrejelzések szerint egészen szombat reggelig országszerte jóval hidegebb lesz az ilyenkor megszokottnál.

Az INMH weboldalán azt írták, hogy

legfőképpen az északi és a központi országrészekben várhatóak kemény fagyok, ott reggelente és éjszaka akár mínusz 15 fokig is csökkenhet a hőmérséklet.

Azt is írták, hogy csütörtökön az ország középső és délnyugati részén 45-55 km/órás erősségű szél fog fújni, és egyes helyeken legalább 60-70 km/órás széllökések várhatók.

Szerdán Maroshévízt Borszékkal összekötő Borszéki-hágón több tucat teherautó akadt el a havas úton Forrás: HARGITA MEGYEI RENDŐRSÉG

A Maszol azt írta, hogy a kemény fagyokból már csütörtökre virradóra is kijutott bőven az erdélyi településeken.

Csíkszeredában volt az egyik lehidegebb hajnal

Csíkszeredában volt az egyik leghidegebb, itt csötörtök hajnalban -10,2 Celsius-fokot mutattak a hőmérők.

Csíkszeredában - 10,2 fok hideg volt csütörtök hajnalban Forrás: ROMÁN ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT

Maroshévízen -9,7, Székelyudvarhelyen -5,4, Kézdivásárhelyen -3,9, Sepsiszentgyörgyön -4,4 fok volt a legalacsonyabb mért hőmérséklet szerda délután 18 óra és csütörtök hajnal 6 óra között.

Mára virradóra talán egész Romániában a Hargita megyei Gyergyóalfaluban volt a leghidegebb, ahol nem kevesebbet, mint -11,5 Celsius-fokot mértek.