Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Most luxusnyaralásokkal bukott le az amerikai radikális baloldal fehérgyűlölő vezetője

Vágólapra másolva!
Oknyomozó újságírók kiderítették, hogy a radikális baloldali Black Lives Matter (BLM)-mozgalom vezetője, a nemrég ingatlanbotrányba keveredő Patrisse Khan-Cullors közel 26 ezer dollárt (7,8 millió forint) költött el különböző találkozók költségeinek kifizetésére, amelyekre Malibu exkluzív tengerparti luxusüdülőhelyein került sor. Patrisse Khan-Cullors mint a BLM "börtönreform munkacsoportjának"  elnöke személyesen találkozott a tengerparti luxusüdülőkben az úgynevezett jogvédőkkel, e számlákat pedig - hivatalosan - Khan-Cullors önéletrajzi könyve társszerzőjének, Asha Bandelének a cége egyenlítette ki. Ennek a cégnek ugyanakkor a BLM „tanácsadás" címén 260 ezer dollárt (78 millió forint) fizetett ki. Közben az is kiderült, hogy az amerikai radikális baloldal vezére 191 ezer dollárt (57 millió forint) kapott a saját szervezetétől, a családi cége közbeiktatásával.
Vágólapra másolva!

Arról ír a konzervatív Daily Caller legújabb oknyomozó riportjában, hogy a Black Lives Matter (BLM) vezetője, Patrisse Khan-Cullors, mint a Los Angeles-i székhelyű radikális baloldali szervezet börtönreform munkacsoportjának (Reform LA Jails) elnöke, csak 2019-ben közel

26 ezer dollárt (7,8 millió forint) költött Malibu legexkluzívabb tengerparti luxusüdülőhelyein abból a célból, hogy úgynevezett jogvédő szervezetek képviselőivel folytatott megbeszélést a feketék számára kedvező börtönreform kidolgozása érdekében.

A Reform LA Jails csoport a Calamigos Guest Ranch and Beach Club nevű malibui luxusüdülőben 10 179 dollárt költött el, a szintén exkluzív Malibu Conference Centerben pedig 15 593 dollárt hagyott ott.

A Calamigos Guest Ranch and Beach Club Forrás: YouTube

A különböző találkozókra a malibui luxusüdülőhelyeken 2019 júliusa és szeptembere között került sor.

A Daily Caller által megszerzett dokumentumok alapján megállapítható, hogy a számlákat egy Asha Bandele nevű BLM-aktivista tanácsadó cége egyenlítette ki.

Patrisse Cullors és Asha Bandele Forrás: AFP/Getty Images/Tommaso Boddi, Bennett Raglin

Asha Bandele a társszerzője Patrisse Khan-Cullors 2018-ban megjelent önéletrajzi könyvének, amelynek címe: When They Call You a Terrorist: A Black Lives Matter Memoir (Amikor titeket terroristának neveznek: A fekete életek számítanak – memoár). A könyv egyébként nagy sikert aratott radikális baloldali körökben, sokáig vezette a New York Times bestseller-listáját is.

Az amerikai sajtó úgy tudja, hogy Asha Bandele és Patrisse Khan-Cullors nem csupán szerző-, illetve aktivistatársak, hanem közeli barátnők is.

Ezek az információk magyarázatként szolgálnak arra, hogy a Khan-Cullors-féle Reform LA Jails pénzügyi nyilvántartása alapján

a BLM csak 2019-ben 260 ezer dollár (78 millió forint) értékben kötött szerződést „tanácsadás" címén Asha Bandele cégével.

A 260 ezer dolláros összeg a szervezet 2019. évi kiadásainak a 18 százalékát tette ki. Tehát a radikális baloldal vezére a saját barátnője, szerző- és aktivistatársa részére adott homályos hátterű, ám de jól fizető megbízást!

A témával kapcsolatos legfontosabb kérdés persze az, hogy a találkozók megszervezésére mégis mi szükség volt a két exkluzív malibui luxusüdülőhely lefoglalására, hiszen a radikális baloldali elit luxuskiadásaiból már eddig is számos botrány származott.

A Daily Caller információi alapján a BLM-vezér-féle Reform LA Jails 2019 második felében egyébként Jane Fonda kétszeres Oscar-díjas amerikai színésznő pasadenai luxuslakásában is tartott összejöveteleket, de az nem világos, hogy ezeknek a költségeit melyik fél állta.

A washingtoni radikális baloldali elit is támogatja a BLM-vezér pénznyelő csoportját

Közben az is nyilvánosságra került, hogy a BLM-alcsoportként működő Reform LA Jailst támogatják a Demokrata Párt radikális baloldali szárnyának közismert csúcspolitikusai. A teljesség igénye nélkül ők a következők: Bernie Sanders vermonti szenátor, volt elnökjelölt, aki újabban a szenátus költségvetési bizottságának vezetője, Elizabeth Warren massachusettsi szenátor, egykori elnökjelölt, továbbá az antiszemitizmussal vádolt szomáliai migráns hátterű Ilhan Omar minnesotai képviselő, és a Fidel Castro néhai kubai kommunista diktátorért rajongó Maxine Waters kaliforniai képviselő.

Bernie Sanders Forrás: MTI/EPA/Erik S. Lesser

Az még nem világos, hogy a radikális baloldali csúcspolitikusok egész pontosan mennyivel támogatták a Patrisse-féle Reform LA Jailst.

A BLM-vezér a szervezetén keresztül a családi cégének is adott megbízást

Természetesen a nagylelkű adományok elfogadása mellett a BLM-vezér más módon is hasznot húzott a hivatalosan a feketék számára kedvező börtönreformot kidolgozó, általa vezetett szervezetből.

Patrisse Khan-Cullors 2019-ben 191 ezer dollárt (57 millió forint) kapott a saját szervezetétől, a Janaya and Patrisse Consulting nevű tanácsadói cég közbeiktatásával.

A Janaya and Patrisse Consulting 50 százalékban a BLM-vezér, 50 százalékban pedig a házastársa, Janaya Khan tulajdonában áll. Magyarán: a saját családi cégének is adott megbízást a magát képzett marxistának valló BLM-vezér.

Janaya Khan Forrás: Getty Images via AFP/2019 Getty Images/Sarah Morris

Ahogy arról az Origo is beszámolt, nemrég kiderült, hogy Khan-Cullors 1,4 millió dollárért (420 millió forint) vásárolt magának luxusingatlant Los Angeles megye „legfehérebb", kizárólag gazdagok által lakott részén. Ezzel párhuzamosan az is nyilvánvalóvá vált, hogy a házastársa, Janaya Khan szintén ingatlanokkal foglalkozik,

CSAK AZ EGYESÜLT ÁLLAMOKBAN HÁROM LUXUSLAKÁST BIRTOKOL, ÖSSZESEN 3,2 MILLIÓ DOLLÁR (959 MILLIÓ FORINT) ÉRTÉKBEN, A BAHAMÁKON PEDIG A FELESÉGÉVEL KÖZÖSEN RENDELKEZNEK EGY LUXUSVILLÁVAL, AMELYNEK AZ ÁRA A 20 MILLIÓ DOLLÁRT (6 MILLIÁRD FORINT) IS ELÉRHETI.

Janaya Khanról azt érdemes tudni, hogy ő a kanadai BLM alapítója,Torontóban született, fekete családban, a biológiai neme alapján nő, de saját magát nem tudja az eddig kitalált több mint 90 gender (társadalmi nem) egyikébe sem kategorizálni, és a biológiai nemével sem tud azonosulni, így

„NEM GENDERKONFORM" FEKETE FEMINISTA AKTIVISTAKÉNT NEVEZI MAGÁT, AKI HARCOL A FAJI ÉS NEMI EGYENLŐTLENSÉGEK, ILLETVE A FEHÉR FELSŐBBRENDŰSÉG ELLEN.

Szintén megírtuk, hogy a New York-i BLM vezetője, Hawk Newsome vagyonosodási vizsgálatot követelt Khan-Cullorsszal szemben, mivel értékelése alapján „a magát képzett marxistának valló vezetőjük ingatlanügyei aláássák a BLM hitelességét".

A kritikának eddig egyetlen konkrét következménye lett: Khan-Cullors bejelentette, hogy a fent említett Janaya and Patrisse Consulting tanácsadó cég felfüggeszti a tevékenységét.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről