Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Luxusházakat vásároltak a radikális baloldali Black Lives Matter-mozgalom vezetői

Vágólapra másolva!
A radikális baloldali mozgalom társalapítója, a Black Lives Matter Global Network Foundation (BLMGN) igazgatója, Patrisse Khan-Cullors 1,4 millió dollárért (420 millió forint) vásárolt magának luxusingatlant Los Angeles megye „legfehérebb", kizárólag gazdagok által lakott részén. Emiatt a radikális baloldali fekete nő komoly kritikákkal szembesült, sokan képmutatással vádolják. Közben az is nyilvánvalóvá vált, hogy a vele házasságban élő nő, a fekete kanadai Janaya Khan szintén ingatlanokkal foglalkozik, csak az Egyesült Államokban három luxuslakást birtokol, a Bahamákon pedig a feleségével közösen rendelkezik egy luxusvillával, amelynek az értéke a 20 millió dollárt (hatmilliárd forint) is elérheti. A radikális baloldali házaspárral szemben felmerült annak a gyanúja, hogy sikkaszthattak a Black Lives Matternek szánt adományokból, a szervezet összesen 90 millió dollárral (27 milliárd forint) nem tud elszámolni.
Vágólapra másolva!

A brit Daily Mail és több amerikai hírportál beszámolói alapján ismét botrány robbant ki a radikális baloldali Black Lives Matter (BLM)-mozgalom körül.

Kiderült, hogy a BLM társalapítója, a saját magát marxistaként meghatározó, leszbikus, fekete feminista aktivistanő, Patrisse Khan-Cullors Los Angeles egyik legelitebb részén, a metropolisz közvetlen szomszédságában lévő, annak elővárosának tekinthető

Topanga Canyonban vásárolt magának egy luxusingatlant, 1,4 millió dollárért.

Patrisse Khan-Cullors Forrás: Getty Images via AFP/2017 Getty Images/Ilya S. Savenok

Topaga Canyon Los Angeles megye legszegregáltabb települése, aminek a faji összetétele élesen elkülönül a környéktől, a legutóbbi,

2010-es hivatalos népszámlálás adatai alapján a lakosság mindössze 1,4 százaléka fekete, 88,2 százaléka pedig fehér,

a többiek nagyrészt gazdag ázsiaiak. Összehasonlításképpen: Los Angeles megye lakosságának az 52,4 százaléka fehér, míg 8,6 százaléka fekete.

A 37 éves Patrisse Khan-Cullors az ingatlanvásárlás miatt komoly kritikákat kapott több dolog miatt is. Egyrészt a radikális baloldali nő már évek óta amiatt panaszkodik, hogy a fehérek elnyomják őt, az Egyesült Államokban pedig rendszerszintű rasszizmus uralkodik, így teljes

mértékben érthetetlen, hogy ő miért Los Angeles legfehérebb részén vásárolt magának ingatlant, amelyet a sajtó „fehér enklávéként" emleget.

Sokak szerint

ez egy újabb eklatáns példa arra, hogy a radikális baloldali elit megköveteli a sokszínűséget és a multikulturalizmust az alsóbb társadalmi rétegektől, de saját magára nézve ezt a legkisebb mértékben sem tartja kötelezőnek, és szinte kizárólag fehérek lakta környékről, sok millió dolláros luxusingatlanokból szervezi a marxista forradalmat.

Másrészt az sem világos, hogy Patrisse Khan-Cullors mégis miből vette a drága ingatlant, ugyanis a 2018-ban megjelent önéletrajzában „szegényként" hivatkozik magára, akit a három testvérével együtt egy problémás környéken nevelt fel az egyedülálló édesanyja.

Számos kritikus szerint

valószínűsíthető, hogy Patrisse Khan-Cullors sikkasztott a Black Lives Matternek szánt adományokból, és így vett magának 1,4 millió dollárért luxusingatlant.

A radikális baloldali mozgalom csak tavaly

90 millió dollár adományt kapott, a szervezet pénzügyei azonban átláthatatlanok, így nem világos, hogy mi történik a befolyó hatalmas összegekkel.

A BLM azokról ugyanis semmilyen információt nem ad ki, és azt sem lehet pontosan tudni, hogy a vezetőik kapnak-e a munkájukért fizetést. A világ több országában létrejött radikális baloldali mozgalmakat egy ernyőszervezet, a Black Lives Matter Global Network Foundation (BLMGN) fogja össze, amelynek Patrisse Khan-Cullors az igazgatója.

A BLM társalapítójának a házastársa igazi ingatlanmágnás

Miután fény derült a radikális baloldali mozgalom vezetőjének botrányos lakásvásárlási ügyére, a sajtó alaposabban utánanézett Patrisse Khan-Cullors házastársa, Janaya Khan ingatlanügyeinek.

Ezek alapján elég nyilvánvalóvá vált, hogy

Janaya Khan egy igazi ingatlanmágnás, akinek az Egyesült Államokban három luxuslakás van a nevén, de a Bahamákon is birtokol egy villát, közösen a házastársával.

Khannak továbbá lehetnek ingatlanérdekeltségei Kanadában is, mivel ottani születésű, de ennek még nem jártak alaposan utána.

Janaya Khan két amerikai lakása Los Angeles megyében található, egy pedig a georgiai Conyersben, az állam fővárosa, Atlanta közelében.

Az ingatlanok összértéke 3,2 millió dollár körül lehet.

A georgiai lakásban fedett uszoda is van.

Az ingatlanvásárlásokra 2016 és 2021 között került sor, tehát közvetlenül az után, hogy ezelőtt 5 évvel Patrisse Khan-Cullors és Janaya Khan házasságot kötöttek.

A radikális baloldali házaspárnak a Bahamákon lévő luxusvillája már önmagában is botrányt okozott.

Az úszómedencés luxusvilla New Providence szigetén található, Justin Timberlake és Tiger Woods nyaralóinak a szomszédságában.

Azt nem lehet tudni, hogy mennyibe került a luxusvilla, egy, a neve elhallgatását kérő ingatlanügynök szerint

a vásárlásra 2020-ban került sor, a környéken a nyaralók rendkívül drágák, az értékük akár a 20 millió dollárt is elérheti.

Kicsoda Janaya Khan?

Janaya Khan a kanadai Torontóban született, fekete családban, a biológiai neme alapján nő, de ő saját magát nem tudja a több mint 90 gender (társadalmi nem) egyikébe sem bekategorizálni, és a biológiai nemével sem tud azonosulni, így

„nem genderkonform" fekete feminista aktivistaként tekint magára, aki harcol a faji és nemi egyenlőtlenségek, illetve a fehér felsőbbrendűség ellen.

Janaya Khan Forrás: Getty Images via AFP/2018 Getty Images/Matt Winkelmeyer

Janaya Khan 2015-ben alapította meg Torontóban a Black Lives Matter ottani tagszervezetét, híressé pedig a Patrisse Cullors-szal 2016-ban kötött hazássága által vált.

Több amerikai és kanadai egyetemen oktatott már gendertanulmányokat, jelenleg házastársával együtt Los Angelesben él, és a sajtó szerint főleg ingatlanokkal foglalkozik.

Korábban azért került kritikák kereszttüzébe, mert a Black Lives Matter Global Network Foundation (BLMGN) nemzetközi nagykövetévé választották, de sokak véleménye alapján ezt csak annak köszönheti, hogy a radikális baloldali szervezet igazgatója a házastársa, így felmerült vele szemben a nepotizmus vádja.

Most pedig

őt is azzal gyanúsítják, hogy Patrisse Cullors-szal együtt sikkaszthatott a BLM-nek szánt adományokból.

Cullors néhány hónapja amiatt került be a hírekbe, hogy levelet küldött Joe Bidennek és Kamala Harrisnek, amelyben a radikális baloldal vezetői számára kormányzati tisztségeket követelt, arra hivatkozva, hogy ők aktívan segítették a demokrata jelöltek kampányát.

A levélre válasz azonban mind a mai napig nem érkezett. Erről az Origo itt számolt be.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről