Brüsszelt kritizálta a bajor miniszterelnök az oltás lassúsága miatt

Cabinet meeting Bavaria POLITICS parties CSU Bavaria EU Cabinet
09 October 2018, Bavaria, Munich: Markus Söder (CSU), Prime Minister of Bavaria, takes part in a press conference after a cabinet meeting in the Bavarian State Chancellery. At the last cabinet meeting before the state elections, Bavaria's European policy is on the agenda. Photo: Sven Hoppe/dpa
Vágólapra másolva!
A Keresztényszociális Unió (CSU) politikusa, Markus Söder bajor miniszterelnök azt nyilatkozta, nehéz lesz elmagyarázni, hogy bár Németországban egy nagyon jó koronavírus elleni vakcinát gyártottak, ennek ellenére máshol mégis gyorsabban oltanak, mint az Európai Unió tagállamaiban. Ha az nem lenne elég, a bajor miniszterelnök hozzáfűzte, hogy Brüsszel túl keveset rendelt a koronavírus elleni védőoltásokból.
Vágólapra másolva!

Markus Söder a Bild am Sonntagnak adott interjújában – amelyet a Mandiner szemlézett – bírálta az Európai Bizottság koronavírus elleni oltóanyagbeszerzését.

– mondta a politikus. „Hogy ez tekintettel a korszakos fenyegetettségre előrelátható volt, az meglátszik a világ más régióival való összehasonlításból" – folytatta Söder.

Nyilvánvalóan túl keveset rendeltek a vakcinából, és nem a megfelelő gyártókra támaszkodtak.

Markus Söder Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Sven Hoppe

– utalt a miniszterelnök a Pfizer és a német BioNTech közösen fejlesztett oltóanyagára.

Söder továbbá szorgalmazza, hogy

gyorsítsák fel a jóváhagyási eljárásokat és a gyártási folyamatokat.

Szerinte lehetséges alternatívaként kell számba venni, hogy amennyiben van rá mód, az oltóanyagot Németország más cégeinek engedélyével is gyártsák.

Nagy a politikusok és az ismert emberek felelőssége

Söder véleménye alapján a németek oltási hajlandóságának javítása érdekében a politikusokat és az ismert közéleti személyiségeket a lehető leghamarabb be kell oltani.

Aggodalmát fejezte ki továbbá amiatt is, hogy az otthon dolgozók vonakodnak a vakcina beadatásától.

– vélekedett Söder.