Hivatalos dinoszauruszt szeretne Massachusetts államnak egy helyi képviselő

Cretaceous Showdown ANIMAL ANIMALS ART ARTWORK AWE AWESOME CRETACEOUS DINOSAUR MOTION ACTION MOVE MOVEMENT MOVING PALAEONTOLOGY PALEONTOLOGY T. REX TYRANNOSAURUS CARNIVORE CARNIVOROUS WILDLIFE FAUNA ILLUSTRATION
Dinner time. A hungry Tyrannosaur chases down a fleeing Ornithomimus. The time is the end of the Cretaceous period, during the Maastrichtian age, and the end of the long realm of the dinosaurs is in sight.
Vágólapra másolva!
Massachusetts állam hivatalos dinoszauruszának kiválasztására kérte fel a nagyközönséget egy helyi demokrata párti politikus.
Vágólapra másolva!

Jack Lewis képviselő a Twitteren számolt be róla, hogy január 15-én tervezi benyújtani javaslatát, előtte azonban a helyi lakosoknak kell eldönteniük, hogy két Massachusettsben feltárt faj közül melyiket szeretnék az állam dinoszauruszának.

A Podokesaurus holyokensist, amelynek neve nagyjából azt jelenti, hogy "Holyoke sebeslábú gyíkja", 1910-ben fedezte fel a Holyoke-hegy közelében Mignon Talbot, az első női kutató, aki elnevezett és tudományosan leírt egy dinoszauruszt.

Az állat nagyjából 1-2 méter hosszú volt, körülbelül 40 kilogrammot nyomott és 14-19 kilométeres óránkénti sebességgel futott.

Az Anchisaurus polyzelust 1855-ben fedezték fel Springfieldben. Testhossza meghaladta a két métert, súlya 27-34 kilogramm között mozgott.

Lewis szerint a kezdeményezésben paleontológusok is részt vesznek tanácsadóként.

Az Egyesült Államokban 12 államnak van már hivatalos dinoszaurusza.