Lemondott Seattle rendőrfőnöke a rendőrség költségvetésének a csökkentése miatt

George Floyd, USA, Amerikai Egyesült Államok, erőszak, rendbontás, tüntetés, demonstráció
SEATTLE, WA - MAY 30: Protesters riot in the streets following a peaceful rally expressing outrage over the death of George Floyd on May 30, 2020 in Seattle, Washington. Protests have erupted nationwide after Floyd died while in the custody of police in Minneapolis. Karen Ducey/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A demokrata vezetésű Seattle-ben miután jelentősen csökkentették a rendőrség idei költségvetését, a város első afroamerikai, női rendőrfőnöke bejelentette a lemondását. Jelenleg az sem világos, hogy a drasztikus költségcsökkentés miatt hogyan fog túlélni a rendőrség. A radikális baloldal persze ezzel a lépéssel sem elégedett, ők azt akarják elérni, hogy a rendőrséget teljes egészében számolják fel, lehetőleg minél hamarabb, de addig se finanszírozzák a működését adófizetői pénzből. A drasztikus költségcsökkentés sajnos ebbe az irányba mutat. Közben az erőszakos jellegű radikális baloldali randalírozások tovább folytatódnak Seattle-ben és Portlandben is.
Vágólapra másolva!

A 8 demokrata és 1 szocialista önkormányzati képviselőből álló Seattle Városi Tanácsa hétfőn úgy módosította a város 2020. évi költségvetését, hogy jelentősen csökkentette a rendőrség büdzséjét. A most elfogadott módosító indítványok eredményeképpen

első körben legalább 4 millió dollárral csökkentették a rendőrség pénzügyi keretét, és emiatt el kell bocsájtani körülbelül 100 rendfenntartót.

A költségvetés lefaragása azt is jelenti, hogy az állását ugyan megtartható, de

már így is alulfizetett és túlterhelt rendőrök bérét hozzávetőlegesen 40 százalékkal fogják csökkenteni.

A hétfői tervezetet a 9 önkormányzati képviselőből a 8 demokrata megszavazta, csupán a Szocialista Alternatíva nevű trockista, radikális baloldali párt indiai migráns hátterű politikusa, Kshama Sawant nem támogatta azt, szerinte ugyanis

Forrás: TWITTER

Kshama Sawant egyébként már első körben, értelmezése szerint – egyfajta kompromisszumként – 50 százalékos csökkentést javasolt, a bevallott végcélja pedig az, hogy adófizetői pénzből egyáltalán ne finanszírozzák a rendőrséget, és lehetőleg szüntessék is meg azt.

A célkitűzését a radikális baloldali politikus ezúttal nem érte el.

A rendőrség költségvetésének a mostani lefaragása, és

a jövőbeli, továbbra is tervben lévő, összesen 50 százalékosra tervezett csökkentés azonban elvezethet akár a Seattle-i rendőrség teljes felszámolásához,

hiszen az egyelőre nem világos, hogy ilyen kevés pénzből hogyan működhet, és azt sem lehet tudni, hogy hány rendőr fog felmondani. A radikális baloldal vágyálma tehát nemsokára teljesülhet.

A Fox News információi alapján, a jelentős költségvetési csökkentés miatt

a Seattle-i rendőrség afroamerikai, női főnöke, Carmen Best már bejelentette a lemondását.

Carmen Best – mailen keresztül – a sajtó megkeresésére reagálva ezt az értesülést úgy pontosította, hogy szeptember 2-i hatállyal kérte a nyugdíjazását.

Best Seattle demokrata párti polgármesterével, Jenny Durkannal helyi idő szerint kedden 11 órától sajtótájékoztatót fog tartani, ott pedig közösen jelentik be a részleteket.

Az 55 éves Carmen Best már 28 éve dolgozik a helyi rendfenntartók keretén belül, és

az 1869-es alapítású Seattle-i rendőrség történetében ő az első fekete, női vezető. Durkan épp két éve, 2018 augusztusában nevezte ki őt erre a tisztségre.

Miközben Seattle demokrata párti vezetése a rendőrség tönkretételén munkálkodik, Seattle-ben

tovább folytatódik a radikális baloldal erőszakos jellegű akciózása.

A randalírozók vasárnap is a rendőrségre támadtak, illetve betörtek az Amazon boltjába, a Starbucksba és egy bankba.

A radikális baloldaliak törtek-zúztak és raboltak Seattle belvárosában.

A rendfenntartók aznap 6 embert tartóztattak le ezekkel összefüggésben.

Hasonló folyamatok zajlanak Portlandben is, a radikális baloldal első számú célpontja még mindig a rendőrség.