Szigorítja a beutazást Horvátország a rekordszámú új fertőzött miatt

maszk, kijárási korlátozás, szabályok, szabályok betartása, koronavírus, Horvátország
Passengers travel wearing facemasks on a tram in Zagreb on June 25, 2020, as the wearing of masks on public transport in Croatia became mandatory on June 23, due to an increase of coronavirus infections after the relaxation of lockdown conditions. (Photo by DENIS LOVROVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
Rekordszámú, 116 új koronavírus-fertőzöttet jelentettek pénteken Horvátországban, így Vili Beros egészségügy-miniszter közölte, hogy új intézkedéseket hoznak a gyülekezések felülvizsgálatára, szigorítják a horvát határok átlépését a szomszédos országokból érkezők számára, és kötelezővé teszik a maszkok viselését az éttermekben, bárokban és üzletekben.
Vágólapra másolva!

- mondta Vili Beros újságíróknak a Tudományos Tanácsnak a kormány székházában tartott tanácskozása után. Bejelentette azt is, hogy a Covid-19-járvány ellen küzdő operatív törzs visszatér a napi sajtótájékoztatókhoz.

- mondta.

Beros közölte, hogy a rendezvényszervezőknek több figyelmet kell szentelniük a járványügyi intézkedések betartására, és nyilvántartást kell vezetniük a résztvevőkről, hogy a járványügyi szakemberek könnyebben végezhessék a munkájukat a járvány kitörése esetén.

Maszkot visekő utasok Zágrábban 2020. június 25-én. Forrás: AFP/Denis Lovrovic

Sűrűbben ellenőrzik a gyülekezéseket is, hogy ne váljanak járványgóccá.

- közölte a miniszter.

Beros elmondta, hogy sem új, sem általános korlátozásokat nem terveznek, ehelyett szelektív, speciális célpontra irányuló intézkedések lesznek.

Andreja Ambriovic Ristov, a zágrábi Rudjer Boskovic Intézet munkatársa elmondta, hogy az operatív törzs által ajánlott intézkedésekkel közel nullára lehet csökkenteni az új fertőzöttek számát.