Így nyer teret az iszlám Európában

Vágólapra másolva!
Szó szerint teret nyernek, illetve foglalnak maguknak a bevándorlók Európában. Számos alkalommal az utca kellős közepén kezdenek el imádkozni, akár csoportokban is, vagy autós menetekben vonulnak, ezzel akadályozva a forgalmat. De az sem példa nélküli, hogy a muszlim buszsofőr félreáll az utasokkal együtt negyed órára, amikor imaidő van – hívja fel a figyelmet a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Az iszlám szerint a föld szent és tiszta, éppen ezért megfelelő az imádságra, ha éppen nincs a közelben mecset. Mert ha eljön az ideje az imának, akkor a hívők, akárhol legyenek is, neki kell álljanak imádkozni – ha éppen az utca közepén, akkor ott.

Forrás: V4NA

Az Európában élő migránsok

ittlétük óta már számos alkalommal akadályozták a közlekedést a városokban a vallásuk miatt.

Az alábbi videón tisztán látszik, amint többek között az Egyesült Államokban, Franciaországban és Angliában is az autóúton imádkoznak a muszlim bevándorlók, sokszor csoportosan, amivel még nagyobb fennakadást okoztak, de

olyan is volt, aki egyedül állt ki a forgalmas út közepére.

Az esetek manapság már nem egyediek Európában, ahol egyre nagyobb teret nyernek maguknak a muszlim bevándorlók – mint látható, már szó szerint is.

A rend megzavarása őket cseppet sem érdekli, ez látszik például azoknál a németországi eseteknél is, ahol úgynevezett „lakodalmas meneteket" tartottak a migránsok.

Ez abban merül ki, hogy autóikkal lassan mennek a forgalomban, dudálnak, egymást követik, így másnak esélyt sem adnak a kikerülésre, előzésre, emiatt hosszú sor torlódik fel mögöttük.

Nyáron Ausztriában is hasonló esetről számoltak be, ott több mint harminc autóval foglalta el Bécstől nem messze az autópálya mind a négy sávját egy török lakodalmas menet, ami viszont rendkívül veszélyes művelet.

Ausztria ráadásul már nemcsak az autópályákon érzi meg számos migráns jelenlétét, hanem a schwechati reptéren is. Ahogy máshol, itt is kialakítottak egy szobát imádkozásra, ahol a muszlimok imaszőnyeget is tudnak bérelni, most azonban bővíteni kell a helyet, mert nem férnek el az emberek.

Péntekenként ugyanis olyan sokan mennek oda imádkozni, hogy sokaknak már csak az ajtón kívül jut hely, ők pedig felhívták erre az Osztrák Iszlám Hitközösség (IGGÖ) figyelmét.

Az akaratukat érvényesíteni tudták, így

a jövőben bővíteni fogják a muszlimoknak kialakított teret a bécsi repülőtéren.

Belgiumban is okozott fennakadásokat az imaidő. Itt, hiába tiltják törvények,

a buszon állt neki imádkozni a muszlim sofőr.

Az esetről az interneten megosztottak egy videót is, amin látszik, hogy a férfi több mint tíz percen át folyamatosan imádkozik a busz belsejében a megállóban.

Belgiumban azonban már 2008 óta olyan szabályok vannak érvényben, melyek tiltják, hogy a sofőrök munkaidőben a buszon imádkozzanak. Erre sem a végállomáson, sem útközben nincs engedélyük.

Ez utóbbira pedig azért kell felhívni a figyelmet, mert olyan eset is történt már Belgiumban tavaly februárban, amikor

a muszlim sofőr félreállt az utasokkal együtt az úton azért, hogy elvégezhesse az imádkozást.

A busz mintegy negyed órát állt a rajta utazó emberekkel együtt.