Házakba tört be egy leopárd Indiában

Leopárd, befogás, India
Shadnagar, 2020. január 20. Állatmentők visznek egy elkábított leopárdot az indiai Shadnagarban 2020. január 20-án. A leopárd lakóházak közelébe merészkedett, ezért a hatóságok elrendelték a befogását. MTI/AP/Mahesh Kumar A
Vágólapra másolva!
Veszélyesen közel merészkedett az emberekhez egy leopárd az indiai Shadnagarban, ezért a hatóságok úgy döntöttek, hogy elkábítják, majd visszaviszik az erdőbe a félelmetes nagymacskát. Az evakuálást gyorsan megszervezték a városban, mivel az elmúlt években nagyon megszaporodtak az embereket ért támadások. 
Vágólapra másolva!

A ragadozó befogására azért volt szükség, mert a helyiek szerint az állat már a házakba is bemerészkedett, és félő volt, hogy előbb-utóbb valakit megtámad.

Állatmentők viszik az elkábított leopárdot az indiai Shadnagarban Forrás: MTI/AP/Mahesh Kumar A

A befogást Mohammad Abdul Hakeem, a vadonélő állatok helyi szakembere vezette, aki az ABC-nek elmondta, hogy a leopárdot először az állatkertbe szállítják, majd

néhány nap múlva szabadon engedik az erdőben.

A leopárd lakóházak közelébe merészkedett, ezért a hatóságok elrendelték a befogását Forrás: MTI/AP/Mahesh Kumar A

A cikk felidézi, hogy az elmúlt években megszaporodtak az embereket ért támadások Indiában, a vadállatoknak ugyanis egyre szűkül az életterük, ezért kénytelenek a városok és falvak közelében élelmet keresni. Hivatalos adatok szerint az elmúlt öt évben csak a tigrisek 224 embert öltek meg Indiában.