Vízágyúval oszlatták az Antifa és a vírustagadók tüntetését Frankfurtban

Frankfurt, 2020. november 14. A koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások ellen tüntetők baloldali ellentüntetői rendőrökkel dulakodnak Frankfurtban 2020. november 14-én. MTI/EPA/Ronald Wittek
Vágólapra másolva!
A koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások ellen tüntettek Frankfurtban szombaton, azonban a résztvevőket végül vízágyúval oszlatták fel a rendőrök. A tüntetők egy csoportja nem engedelmeskedett a rendőröknek, akik a higiéniai szabályok be nem tartására hivatkozva, felszólították a demonstrálókat a távozásra. Nagyon sok tüntető maszk nélkül ment az utcára. Németországban azért rendeltek el szigorú korlátozásokat, mert októberről novemberrel, egy hónap alatt tízszeresére nőtt az új fertőzöttek száma.
Vágólapra másolva!

A Bild azt írja, hogy a tüntetésen megjelent a szélsőbaloldali Antifa is, mely elállta utat a korlátozó intézkedések ellen tüntetők előtt, mielőtt azok elindulhattak volna.

Vízágyúval oszlatnak a rendőrök Forrás: MTI/EPA/Ronald Wittek

A lap szerint nagyjából egy 150 fős ellendemonstráló csoport állta el az utat, és támadt rá a rendőrökre.

Egy baloldali ellentüntőt vesznek őrizetbe a rendőrök Forrás: MTI/EPA/Ronald Wittek

A rendőrök felhívták a demonstrálók figyelmét, hogy addig nem indulhatnak el, amíg az előírásokat - pl. maszkhasználat - be nem tartják. Az ellentüntetők blokkja miatt órákkal később is a közelben tartózkodtak a demonstrálók.

Egy antifa tüntető őrizetbe vétele Forrás: MTI/EPA/Ronald Wittek

A szélsőbaloldali tüntetők persze nem azért vonultak fel, mert aggódnak a járványhelyzet miatt. Többször is a rendőrökre támadtak.

Nagyjából fél öt környékén a rendőrség felszólított mindenkit, hogy hagyják el a helyszínt, és vízágyúval kezdték oszlatni a tömeget.