Koronavírus: Egyre súlyosabb a volt ukrán elnök állapota

Pedro Porosenko koronavírus Ukrajna
6315687 24.08.2020 Former Ukrainian President and Leader of European Solidarity political party Petro Poroshenko takes part in the March of Defenders of Ukraine as part of Ukraine's Independence Day celebrations, in Kyiv, Ukraine. Stringer / Sputnik
Vágólapra másolva!
Romlott a koronavírussal megfertőződött Petro Porosenko volt ukrán elnök állapota szerdára.
Vágólapra másolva!

A politikust kétoldali tüdőgyulladással kórházban kezelik, vére pedig besűrűsödött, így nem tudnak az orvosok egyelőre mintát sem venni belőle elemzéshez, hogy kövessék betegségének lefolyását - közölte felesége, Marina Porosenko egy szerdai tévéműsorban.

Szeptember 29-én derült ki Porosenkórol, hogy elkapta a koronavírust Forrás: Sputnik via AFP/Stringer

Porosenkóról - aki 2014-2019 között volt államfő és jelenleg az Európai Szolidaritás nevű ellenzéki parlamenti párt vezetője - szeptember 29-én derült ki, hogy megfertőződött, és október 3-án került kórházba.

Novemberben már napi 12 ezer új beteg lehet

Közben változatlanul gyorsuló ütemben terjed a koronavírus-fertőzés Ukrajnában, az elmúlt napon már újabb rekordként 4753-mal 239 337-re nőtt az eddig igazolt fertőzöttek száma, a halálos áldozatoké pedig 77 újabb esettl 4597-re.

Eddig 105 970-en gyógyultak meg, viszont

már 128 770 beteget kezelnek koronavírus-fertőzéssel az országban.

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter napi tájékoztatóján közölte, hogy egyre nő a kórházi ápolásra szoruló koronavírusos betegek száma, szerdán meghaladta a 18 ezret. Elmondta, hogy a járvány kitörése óta 132 egészségügyi alkalmazott halt bele a koronavírus-fertőzés szövődményeibe.

Andrij Alekszandrin epidemiológus egy szerda reggeli tévéműsorban azt prognosztizálta, hogy novemberre Ukrajnában elérheti az újonnan megbetegedettek napi száma a 12 ezret.