Égő papírlámpások okozhatták a tüzet a majomházban

leégett majomház, Krefeld, Németország
Krefeld, 2020. január 1. A szilveszter éjszakáján leégett majomház üszkös maradványai a németországi Krefeld állatkertjében 2020. január 1-jén. A lángokban több mint harminc állat pusztult el, köztük csimpánzok, orángutánok és két idősebb gorilla is. MTI/EPA/Sascha Steinbach
Vágólapra másolva!
Ahogy arról beszámoltunk, kigyulladt és legégett egy állatkerti majomház a németországi Krefeldben. Gerd Hoppmann a krefeldi rendőrség részéről azt nyilatkozta, hogy szemtanúk égő lampionokat láttak a levegőben nem sokkal azelőtt, hogy a majomház kigyulladt.
Vágólapra másolva!

Égő lámpásokat, más néven kínai lampionokat láttak szemtanúk, melyeket a szilvesztert ünneplők engedhettek a levegőbe. Alacsonyan repültek az állatkert közelében - számoltak be róla az állatkert közelében lakók.

Hoppmann elmondta, hogy

ilyen tárgyakat Krefeldben és Németország nagy részén illegális használni

és szokatlan is egyben.

Az égő lámpások egyfajta papírból készült hőlégballonok. Ázsiában évszázadok óta használják ezeket ünnepi eseményeken - olvasható az Associated Press oldalán.

Hoppmann azt is elmondta, hogy a vizsgálat során találtak olyan lámpásokat, melyek nem égtek el teljesen. Harmincnégy centiméter hosszúak, melyeknek alján egy kis nyíláson keresztül lehet tűzzel melegíteni a papírból készült lámpatestet.

Néhány lámpáson kézzel írt feliratokat is találtak.