Egy ember meghalt a Minnesotában pusztító tornádóban

tornádó Minnesota
Vágólapra másolva!
Két erős tornádó pusztított csütörtökön Minnesota nyugati részén. Egy ember meghalt, ketten megsérültek és több épület is megrongálódott.
Vágólapra másolva!

Egy ember meghalt, ketten pedig megsebesültek csütörtökön a Minnesota nyugati részén tomboló tornádók miatt - írja az ABC News. A megyei seriff szerint azonban ennél több áldozat lenne, ha a viharok lakott területeken pusztítottak volna.

A 30 éves Seth Nelson akkor halt meg, amikor az egyik tornádó lecsapott arra a garázsra, amiben dolgozott Battle Lake-ben.

Emellett még két személyt szállítottak kórházba, akik könnyebb sérüléseket szenvedtek.

Barry Fitzgibbons megyei szerint több mint hét épület rongálódott meg, köztük lakóházak és boltok is. Fitzgibbons azt is hozzátette, ha a tornádók lakott területen csaptak volna le, akkor több halálos áldozat és sérült lett volna.

Másik három államban is voltak tornádók

A Minnesota nyugati részén tomboló heves viharokból két erőssebb tornádó pattant ki, ezek a szakértők szerint F3-as, vagyis az erős kategóriába sorolhatóak. Az első tölcsér helyi idő szerint délután öt óra körül ért földet Dalton közelében, majd három perc múlva követte a második.

Az egyik tornádó keresztezett egy államközi utat is,

de egyetlen jármű sem sérült meg.

Szerdán tornádó-tevékenységekről számoltak be Coloradóban, valamint Nebraska és Illinois egyes részein is.