A magas hőmérséklet okozta egy nő halálát a Grand Canyonnál

South Kaibab Trail
Vágólapra másolva!
Meghalt egy 49 éves, kaliforniai nő az egyesült államokbeli Grand Canyon egyik turistaútján múlt szerda délután. Úgy vélik, hogy halálát a 45 fokig emelkedő hőmérséklet okozhatta.
Vágólapra másolva!

A helyi szervek elmondták, hogy a nő kirándulni ment, és a Phantom Ranch-on akart tölteni egy éjszakát, de a hatóságok délután fél hat körül kaptak értesítést a halálesetről.

Catherine Houe közel hat és fél kilométert a South Kaibab turistaúton, amikor állítólag elkezdett szédülni, zavart lett, majd leállt a légzése a férje és egy barátja szerint.

Segítséget hívtak, mentőhelikopter is érkezett, de már csak a halál beálltát tudták megállapítani a helyszínen. A helyi szervek szerint aznap 45 Celsius-fok is lehetett az érintett területen.

South Kaibab Trail Forrás: Shutterstock

A Nemzeti Parkszolgálat folytatja le a vizsgálatot az ügyben a Coconino megyei igazságügyi szakértőkkel - írja a Fox News.

A helyi hatóságok felhívták a figyelmet a kirándulás veszélyeire ilyen hőségben, konrétan a hőkimerülésre, hőgutára, a folyadékveszteségre és adott esetben a halálra is, mint ahogy láthatjuk Catherine Houe esetében.

A parkoszolgálat még a tragikus eset előtt előtt megosztott egy képet egy olyan bakancsról, melynek levált a talpa a nagy meleg következtében, rámutatva a rendkívül kemény körülményekre.

A szolgálat hozzátette azt is, hogy amikor nekiállunk egy túrának, előtte vegyük figyelembe saját magunk, illetve felszerelésünk korlátait.