Vesztegetés miatt őrizetbe vették a volt román egészségügyi minisztert

Sorina Pintea, volt román egészségügyi miniszter, a nagybányai megyei sürgősségi kórház menedzsere.
Sorina Pintea, volt román egészségügyi miniszter, a nagybányai megyei sürgősségi kórház menedzsere.
Vágólapra másolva!
Huszonnégy órára őrizetbe vették szombat reggel a korrupcióellenes ügyészek Sorina Pintea volt román egészségügyi minisztert. A DNA szerint bizonyítékuk van arra, hogy a politikus a nagybányai megyei sürgősségi kórház menedzsereként két részletben összesen 10 ezer eurót és 120 ezer lejt (összesen 12 millió forintot) kapott egy vállalkozótól - számolt be a Maszol.ro erdélyi hírportál.
Vágólapra másolva!

A nagybányai sürgősségi kórház jelenlegi menedzserét saját irodájában kapták rajta a megvesztegetéskor. Helyi sajtóbeszámolók szerint

Pintea egy orvosi termékek beszerzésére vonatkozó szerződés megkötéséért kapta az összeget.

A volt egészségügyi minisztert, aki a közelmúltban közösségi oldalán jelentette be, hogy súlyos autoimmun betegségben szenved, Bukarestben hallgatják ki.

Sorina Pintea, volt román egészségügyi miniszter, a nagybányai megyei sürgősségi kórház menedzsere. Forrás:https://www.romania2019.eu/

A román Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) szerint bizonyítékuk van arra, hogy a politikus a nagybányai megyei sürgősségi kórház menedzsereként két részletben összesen 10 ezer eurót és 120 ezer lejt kapott egy vállalkozótól.

Az ügyészek szerint a pénzért cserében Pintea segítette a vállalkozót abban, hogy az ő cége nyerje a kórház új műtőtermének kivitelezésére kiírt versenytárgyalást.

A csúszópénz egyébként a szerződés összegének 7 százalékát jelentette. A közlemény szerint az ügyészek tetten érték a Dancila-kormány volt tagját, amikor pénteken átvette irodájában az átszámolva 12 millió forintnak megfelelő összeget.

Friss: A Bukaresti Törvényszék szombat este elrendelte a volt miniszter 30 napos előzetes letartóztatását.