Sargentini ünnepel a közösségi médiában: elindultak a migránsok Észak-Afrikából Európába

Illegal migration reception center in Tripoli Lybia migrants social issue AFRICA 2018 Amira Al-Fadel human right Illegal MIGRATION reception center Tripoli
Illegal migrants are seen at an illegal migration reception center in Tripoli, Libya, on Feb. 22, 2018. Libyan on Thursday called on the international community to help resolve the problem of illegal migration which has burdened the war-torn country. (/Hamza Turkia)
Vágólapra másolva!
Judith Sargentini korábbi holland EP-képviselő az interneten örvendezett, amiért több mint 40 bevándorlót visznek szervezetten, repülőkön Európába. A migránsokat először Nigerbe viszik, a végső úti céljuk pedig Svájc, írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. Sargentini hozzászólása alapján ez még csak a kezdet.
Vágólapra másolva!
Judith Sargentini Forrás: © European Union 2019 - Source : EP/Jan Van De Vel

43 migráns érkezik Afrikából Európába, jelentette be nagy örömmel Judith Sargentini korábbi holland EP-képviselő. A zöldpárti, liberális és a migrációt támogató holland politikus a közösségi médiában osztotta meg, hogy több hónapnyi késleltetés után végre elkezdték repülőn elszállítani a migránsokat Líbiából.

Így 43, Eritreából, Szudánból és Szíriából származó bevándorló indult el és érkezett meg Nigerbe az ENSZ segítségével, ahol már regisztrálták őket. Végső úti céljuk azonban Európa – azon belül is Svájc. Sargentini egyben azt is állítja, hogy amíg az uniós tagállamok nem teljesítik az ígéretüket a migránsok elosztására és befogadására, addig nem javul a helyzet Líbiában.

Illegális bevándorlók Líbia fővárosában, Tripoliban egy fogadóközpontban 2018 februárjában Forrás: NurPhoto/Xinhua/Avalon/NurPhoto/Hamza Turkia

Nem ez az első eset azonban, hogy az ENSZ szervezi a migránsok behozatalát Európába. Októberben Etiópiából érkezett repülőn 154 bevándorló, akiket a németországi Kasselbe vittek egy betelepítési program keretében.