Bécs baloldali városvezetése kitüntette Sorost, mivel egyeteme kampuszt létesített a városban

Vágólapra másolva!
Bécs baloldali vezetése kitüntette Soros Györgyöt, amiért az amerikai álfilantróp az osztrák fővárosban is csinált egy kampuszt a Soros-egyetemnek (CEU), és ezáltal "hozzájárult a város egyetemi szerepének erősítéséhez". A spekuláns ezért a "Bécsért Tett Szolgálatok Nagy Aranykitüntetését" kapta a város vezetésétől, írja legújabb cikkében a Pesti Srácok. Közismert tény, hogy a Soros-egyetemet senki nem üldözte el Budapestről, továbbra is jelen vannak hazánkban, amit a rektor is elismert az évnyitón. A gond csak az, hogy az egyetem vezetése ennek ellenkezőjével igyekezte megtölteni a balliberális világsajtót éveken keresztül, támadva ezzel az Orbán-kormányt.
Vágólapra másolva!

A Pesti Srácok cikke beszámol arról is, hogy a Soros-egyetem bécsi kampusza a Quellenstrasse 51. alatt, Bécs 10. kerületének szívében kapott helyet. Az egyetemen szeptember 30-án kezdődött el az oktatás.

A rektori közlemény beszámolt arról, hogy a költözés ellenére továbbra is Magyarországot tekintik otthonuknak:

"Félreértés ne essék: ma megnyitunk Bécsben, de erős akadémiai és közéleti jelenlétünket fenntartjuk abban a városban, amit a spirituális otthonunknak tekintünk. Harcunk, hogy megvédjük az akadémiai szabadságot és az intézményi önállóságot Magyarországon, nem áll meg – fogalmazott Michael Ignatieff.

Michael Ignatieff Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

A fenti nyilatkozat nem meglepő, mivel a Soros-egyetem továbbra is ugyanúgy jelen van hazánkban,

sőt a rektor nemrég azt is elismerte a pesti kampusz évnyitóján, hogy senki nem üldözte el őket Magyarországról és eszük ágában sincs elköltözni Budapestről.

A probléma csak az, hogy hónapokon-éveken keresztül ennek az ellenkezőjével kürtölték tele világszerte a balliberális médiát.

Közismert, hogy a Soros-egyetem azért létesített kampuszt Bécsben is, mivel nem voltak hajlandóak betartani a magyar felsőoktatási törvény szabályainak változását, és beállni a sorba, mint az összes többi felsőoktatási intézmény hazánkban.

2017 márciusában ugyanis szigorították a felsőoktatásról szóló jogszabályt, hogy kiszűrjék az áldiplomát adó külföldi egyetemeket.

A törvényi előírás szerint egy külföldi egyetem akkor folytathat Magyarországon oktatási tevékenységet, ha a működéséről kormányközi megállapodás született és a székhelye szerinti országban is ténylegesen felsőoktatási képzést folytat.

A Soros-egyetem 2017 nyarán ugyan létesített egy kampuszt New York államban azzal, hogy megállapodott a Bard College-al, miszerint oktatási tevékenységet végezhet náluk. Az új oktatási helyszínt New York Állam Oktatási Minisztériuma is jóváhagyta.

A kormány azzal az érvvel utasítja el az államközi megállapodás aláírását, hogy a Bard College-dzsal kötött szerződés ellenére szerintük a Soros-egyetem (CEU) nem folytat valódi képzést az Egyesült Államokban.

Kiderült ugyanis, hogy a semmi közepén egy faház a kampusz, ahol állítólag a Soros-egyetem amerikai képzése folyik.

- idézi fel a cikk.

A Soros-egyetem amerikai "kampusza" Forrás: Mandiner

Soros György szerint egyébként, ahogy a bécsi díj átvételekor fogalmazott, "poétikus igazságosság, hogy a Közép-Európai Egyetem Bécsben lelt otthonra". Az eseményről tudósító Euronews szerint a milliárdos ezzel mentorára, Karl Popperre utalt, akinél Londonban tanult, és akit Bécsből űztek el.

Forrás: Pesti Srácok

Azt mondta, egyeteme gazdagítja az osztrák főváros kulturális és intellektuális életét. A cikk az Euronews alapján felidézi, hogy a spekuláns fia, Alexander is felszólalt az eseményen.