Így gyilkolta meg élettársát az orosz tudós

2012. szeptember 16-án Szentpéterváron készített kép Oleg Szokolovról, a Szentpétervári Állami Egyetem francia Becsületrenddel kitüntetett, a napóleoni időkre szakosodott hadtörténészéről. Szokolovot munkatársnőjének meggyilkolásával és feldarabolásával v
2012. szeptember 16-án Szentpéterváron készített kép Oleg Szokolovról, a Szentpétervári Állami Egyetem francia Becsületrenddel kitüntetett, a napóleoni időkre szakosodott hadtörténészéről
Vágólapra másolva!
A híres orosz tudós, a Szentpétervári Állami Egyetem francia Becsületrenddel kitüntetett, a napóleoni időkre szakosodott hadtörténésze, Oleg Szokolov brutális kegyetlenséggel gyilkolta meg a nála jóval fiatalabb élettársát, aki a diákja is volt. A tanítványai mindig is furának tartották.
Vágólapra másolva!

Szombaton mentették ki a 63 éves docenst a szentpétervári Mojka folyóból. Napóleonnak volt öltözve és be volt rúgva.

A táskájában két levágott alkart találták. Később a laksásán megtalálták a 24 éves élettársának, Anasztaszija Jescsenkó lefejezett, megcsonkított holttestét, valamint egy véres fűrészt.

A Daily Mail információi szerint Oleg Szokolov beismerte a tettét. Elmondása szerint összevesztek a nővel, majd véletlenül meggyilkolta.

Ezek után feldarabolta, hogy eltüntethesse a holttestet. Lefűrészelte a karjait és a fejét.

Azt tervezte, hogy később magával is végez.

Oleg Szokolov Forrás: MTI/AP/Dmitrij Loveckij

Fura, labilis

A professzor több könyvet írt a napóleoni időkről, gyakran segített rekonstruálni korabeli csatákat, történelmi filmekhez is többször felkérték tanácsadónak, valamint maga is szeretett Napóleonnak öltözni.

A tanítványai furának tartották és érzelmileg labilisnak, és az alkohollal is voltak gondjai.