Meghalt a gyilkosságért elítélt étteremlánc tulajdonos

2019.07.18. 12:13

Szívrohamot kapott, és a kórházban meghalt P. Rajagopal az indiai Saravana Bhavan vegetáriánus étteremlánc tulajdonosa. Rajagopalt 2004-ben ítélték el gyilkosságért. 71 éves volt. 

Kilenc nappal azután, hogy az egészségi állapota miatt benyújtott fellebbezését elutasította az indiai Legfelsőbb Bíróság szívrohamot kapott, és a kórházban meghalt P. Rajagopal az egyik leghíresebb indiai étteremlánc tulajdonosa - írta a BBC.

Rajagopalt 2004-ben ítélték el gyilkosságért, - egy kollégája lányát akarta feleségül venni, de az másba lett szerelmes, és ment feleségül, ezért Rajagopal megölette a férfit - akkor tíz év börtönre, de 2009-ben ezt súlyosbították életfogytoglani börtönbüntetésre.

P. Rajagopal, a Saravana Bhavan étteremlánc alapító-tulajdonosa 71 éves voltForrás: AFP/Arun Sankar

Rajagopal hiába fellebezett egészségügyi okokra hivatkozva, a bíróság elutasította azt. Július 18-án, 71 évesen halt meg. 

Rajagopal, a "dosa király"

A nyugat-indiai Saravana Bhavan vegetáriánis étteremláncnak mintegy nyolcvan étterme van világszerte, New Yorkban, Londonban és Sydneyben is van üzletüki. A dél-indiai konyha jellegzetes étele a dosa, ami lencse és rizs palacsintát jelent.