Meghalt a gyilkosságért elítélt étteremlánc tulajdonos

food-drink crime Horizontal RESTAURANT FOOD
This photo taken on June 28, 2019 shows the image of P. Rajagopal, founder of the Saravana Bhavan food chain, on a menu at one of the popular restaurants in Chennai. - Rajagopal's story has it all: rags to riches, the visionary creator of a trailblazing Indian restaurant chain -- and having a love rival murdered after some fateful cosmic advice. (Photo by ARUN SANKAR / AFP) / To go with 'INDIA-PEOPLE-FOOD-LIFESTYLE-CRIME,FOCUS' by Alexandre Marchand
Vágólapra másolva!
Szívrohamot kapott, és a kórházban meghalt P. Rajagopal az indiai Saravana Bhavan vegetáriánus étteremlánc tulajdonosa. Rajagopalt 2004-ben ítélték el gyilkosságért. 71 éves volt. 
Vágólapra másolva!

Kilenc nappal azután, hogy az egészségi állapota miatt benyújtott fellebbezését elutasította az indiai Legfelsőbb Bíróság szívrohamot kapott, és a kórházban meghalt P. Rajagopal az egyik leghíresebb indiai étteremlánc tulajdonosa - írta a BBC.

Rajagopalt 2004-ben ítélték el gyilkosságért,

- egy kollégája lányát akarta feleségül venni, de az másba lett szerelmes, és ment feleségül, ezért Rajagopal megölette a férfit - akkor tíz év börtönre, de 2009-ben ezt súlyosbították életfogytoglani börtönbüntetésre.

P. Rajagopal, a Saravana Bhavan étteremlánc alapító-tulajdonosa 71 éves volt Forrás: AFP/Arun Sankar

Rajagopal hiába fellebezett egészségügyi okokra hivatkozva, a bíróság elutasította azt. Július 18-án, 71 évesen halt meg.

Rajagopal, a "dosa király"

A nyugat-indiai Saravana Bhavan vegetáriánis étteremláncnak mintegy nyolcvan étterme van világszerte, New Yorkban, Londonban és Sydneyben is van üzletüki. A dél-indiai konyha jellegzetes étele a dosa, ami lencse és rizs palacsintát jelent.