Lebukott az a német nő, aki otthon nyomtatott pénzzel akart autót venni

2019.07.17. 13:49

Egy német nő még múlt hét pénteken akart a délnyugat-németországi Kaiserslautern városában autót venni, de lebukott, így végül egy saját helyett a rendőrség autójában kötött ki. A kereskedő gyorsan észrevette, hogy a köteg pénz - 15 ezer euró - , ami a nőnél volt, hamis. 

A német rendőrségnek nagyon sok dolga nem akadt a nyomozás során, elég hamar kiderült, hogy az 50 és 100 eurós bankjegyeket egy normál tintasugaras nyomtatóval készítették, sima nyomtatópapírra. 

A nyomozók a 20 éves nő közeli településen (Pirmasens) lévő lakásában megtalálták a nyomtatót tele frissen nyomtatott "pénzzel", összesen 13 ezer hamis euróval - olvasható a Deutsche Welle oldalán. 

Németországban a pénzhamisítás minimum egy éves börtönbüntetéssel jár. 

A profi pénzhamisítók nagyon kifinomult eszközöket használnak, a rendőrség szerint ugyanakkor az amatőrök online is be tudnak szerezni ilyen gépeket, melyek nem igényelnek speciális tudást. Hozzátették, hogy az 50 eurós a leginkább hamisított bankjegy. 

A német rendőrség közlése szerint 2018-ban 54 ezer pénzhamisítással kapcsolatos ügyet jelentettek. 99 900 hamis bankjegyet vontak ki a forgalomból, melyek 17 millió eurót tettek ki.