Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték a bécsi kannibált

Vágólapra másolva!
Az osztrák férfi, Alfred U. tavaly márciusban brutálisan meggyilkolta az Ausztriában prostituáltként dolgozó magyar nőt. R. Zsuzsannát. A holttestet feldarabolta, majd Fertő tóba dobta, pár testrészéből evett is. A férfit ma életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték Bécsben, és a mentálisan sérült bűnözők számára kialakított intézetben kezelik majd.
Vágólapra másolva!

A mai tárgyaláson jelen volt a meggyilkolt nő anyja, hogy a szemébe nézhessen annak, aki meggyilkolta a lányát. A Bécsi Tartományi Büntetőbíróságon az esküdtek egyhangúlag hoztak döntést. A tárgyaláson elnöklő bíró, Christina Salzborn azzal indokolta az ítéletet, hogy a férfi többször állt már bíróság előtt a legbrutálisabb bűncselekmények vádjával.

Az ügyész pedig arra hivatkozott, hogy a vádlott egy szóval sem mondta, hogy megbánta volna tettét.

A pszichiáter szakértő szerint Alfred U.-nak személyiségzavara van, kannibalizmusra és szadizmusra való hajlam is megállapítható nála.

A férfi vallomásában azt mondta, hogy a nő szólította le őt, a tárgyaláson anyagi gondjaira, betegségeire, párkapcsolati problémáira is hivatkozott.

Az ítélethirdetést követően fellebbezett, ezért az nem jogerős.

Ahogy korábban megírtuk, a nő maradványait egy halász vette észre tavaly a Fertő tóban. Búvárok hozták a felszínre az áldozat fejét, a karjait, a bal combját és a sípcsontját is.

A boncoláson kiderült, hogy a testéből majdnem minden szervet kivettek, a koponyát pedig skalpolták.


DNS alapján a holttest nem volt azonosítható, de egy kereső kutya nyomot talált az egyik part melletti kunyhóban.

Ekkor derült ki, hogy a ház tulajdonosa Alfred U., akinek a bécsi lakásában lévő fürdőszobában és a konyhában, főleg a kádban, egy húsbárdon, egy húsdarálón és egy kalapácson emberi vérmaradványokat mutatott ki a kémiai vizsgálat.

A fagyasztóban pedig emberi eredetű darált és felkockázott húst találtak.

A vádiratból kiderül, hogy miközben feldarabolta R. Zsuzsannát, a kése eltört, ezért egy fűrésszel folytatta, amit elkezdett. Aztán többször is nagy erővel ráütött a koponyára, hogy az felismerhetetlen legyen. Végül áldozata maradványait bezacskózta és a Fertő Tóba hajította.

Másnap, a fűrész tisztítása közben észrevette, hogy egy darab hús maradt a kádban. Ekkor döntötte el, hogy belekóstol.

Alfred U. elmondása szerint bosszúból gyilkolta meg a nőt, mert a prostituált kigúnyolta őt.