V4NA: "Nem lehetett könnyek nélkül kibírni"

lángoló Notre Dame
Vágólapra másolva!
Ahogy arról az Origo is több cikkben beszámolt, hétfőn kora este kigyulladt a párizsi Notre-Dame székesegyház. A tűz hatalmas pusztítást okozott a kereszténység egyik legnagyobb jelképében: a tetőszerkezet szinte megsemmisült, a huszártorony leomlott. A V4NA nemzetközi hírügynökségnek nyilatkozott egy, a francia fővárosban kiránduló magyar pár, akik szemtanúi voltak a tragikus pusztításnak.
Vágólapra másolva!

Szívszorító látvány fogadta a lángoló Notre-Dame közelében a magyar párt, akik a V4NA-nak azt mondták, sokkolta a helyieket és a turistákat a tragédia. Éppen egy nappal a tűz előtt voltak a Notre-Dame-ban.

Cser Anikó Panni éppen a barátjával kirándult Párizsban, amikor egy metróból kijövet meglátták a hatalmas, sárga füstfelhőt.

– számolt be a V4NA-nak Cser Anikó Panni.

Forrás: Dóczi Péter

Azt mondta, hogy még mielőtt az első hírek megjelentek volna, az interneten szemtanúk kezdték megosztani a fotókat és a hírt, hogy lángokban áll a Notre-Dame.

– folytatta a magyar szemtanú.

– írta le a lángoló Notre-Dame környékén történteket Cser Anikó Panni.

Forrás: Dóczi Péter

Arról is beszélt még a V4NA-nak, hogy a sűrű és hatalmas füst ellenére a füst szagát nem lehetett érezni a környéken. Borzasztóan megrendítette, nemcsak a helyieket, a turistákat is a tűz, mindenki sírva nézte, ahogy a lángok elpusztítják a tetőt.

Ők pont egy nappal a tűz előtt, vasárnap este voltak misén a Notre-Dame-ban, ezért őket is megrázta a tragédia.