Nyugat-európai lapok hozzászólói dicsérik Orbán Viktort, és kemény kritikát mondanak Junckerről és Weberről

2019.03.25. 08:58

Az Európai Néppárt szerdai találkozójával minden országban kiemelt helyen foglalkoztak a lapok, az internetes oldalak kommentszekciójában pedig az elsöprő többség Orbán Viktor mellé állt, és őt dicsérte Ausztriától Nagy-Britanniáig. Ezekből a kommentekből válogattunk.

 

Brüsszel, 2019. március 20. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közzétett képen Orbán Viktor miniszterelnök sajtótájékoztatót tart az Európai Néppárt politikai közgyűlése után az Európai Parlament épületében, 2019. március 20-ánForrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Elsőként nézzük a német Die Weltet, amelynek újságírói Manfred Weber kritikátlan dicséretét zengték. A kommentelők nem:

Mindenki hajlong az EU tántorgó vezetője (Juncker – a szerk.) előtt, de ez olyan, mint a »Császár új ruhájában«. Talán az a baj, hogy Orbán elmondta a gyűlölt igazságot?

Forrás: Die Welt

 

Orbánnak az az elve, hogy azt teszi, ami jó a magyar népnek, szemben Németországgal, ahol az az elv, hogy mi a hasznos a világnak, és még akkor is azt teszik, ha az teljesen értelmetlen, vagy amúgy árt Németországnak, mert persze mi gazdagok vagyunk (statisztikák szerint Németország a harmadik legszegényebb ország Európában). Szóval sokkal inkább Orbán.

Forrás: Die Welt

 

Megnéztük a müncheni központú, liberális Süddeutsche Zeitungot is, hogyan vélekednek a bajorok: 

Mindazonáltal köszönöm Orbánnak, hogy komolyan vette az európai határvédelem ügyét!

Forrás: Süddeutsche Zeitung Facebook

 

A kritikusokkal a szembefordulás persze sokkal egyszerűbb, mint elgondolkodni arról, hogy van-e abban valami, amit mond, vagy amit képvisel. A menekültpolitika ügyében (Orbán Viktor – a szerk.) a teljes támogatásomat élvezi.

Forrás: Süddeutsche Zeitung Facebook


Orbánnak teljesen igaza van az iszlám menekültek befogadására vonatkozó politikájában. Németország 2015 óta teljesen más lett, országunk bizonytalanná vált, és egyre több betontömböt kell felállítanunk ahhoz, hogy megvédjük magunkat az iszlám terrorjától. Ezeket a menekülteket pedig az adónkból kell eltartanunk.

Forrás: Süddeutsche Zeitung Facebook

 

De megvan a véleménye az osztrákoknak is. Így írnak a kommentelők a Kronen Zeitung cikke alatt:

Ez a Weber katasztrófa lenne az EPP számára. Ő már a szocikhoz képest is balra van. Most azt mondta, hogy nem akar a jobboldali pártokkal dolgozni. De a balosokkal annál inkább. Szüksége lenne egy kis korrepetálásra a demokrácia megértéséből, ha amúgy demokratikusan megválasztott pártokat akar kizárni.

Forrás: Kronen Zeitung

Weber számára ez az EU-választásokról szól, márpedig Orbán-szavazatok nélkül nem tud meglenni!

Forrás: Kronen Zeitung

A magyarok Orbán mögött vannak, és sokan mások is Európában.

Forrás: Kronen Zeitung

Ez a Néppárt képviseli a konzervatív vonalat Európában? Rémisztő!

Forrás: Kronen Zeitung

De az angol Telegraph nevű konzervatív újságnak a felfüggesztés tényéről beszámoló cikke alatt is nagyon sok támogató komment jelent meg. Íme néhány ezek közül:

 

Orbán úr nyilvánvalóan megvédi Magyarországot, amely egy olyan ország, amely több száz évet harcolt azért, hogy megszabaduljon a törököktől. A nyelvük egyedülálló, és a bevándorlóknak, akiket az EU Magyarországra akarna kényszeríteni, nem lenne érdekük, hogy asszimilálódjanak magyarként. Orbán valójában egy hősi alak – mint a nagy Petőfi, akinek szavai valódi hazafiságra inspirálták az országát. Ezzel szemben mit csinált Soros azon kívül, hogy feloldana mindent egy nagy kozmopolita pörköltben?

Forrás: The Telegraph

Hajrá Viktor

Forrás: The Telegraph

 Az EPP koporsójában ez az utolsó szög és egyben egy új szövetség hajnala, amelybe Orbán Fidesze és a Lengyel Jog és Igazságosság Párt tartozik majd.

Forrás: The Telegraph

De elárasztották a Voice of Europe Facebook-oldalát is az esetről beszámoló cikk alatt a pozitív és biztató kommentek:

Maradj erős Orbán! Hatalmas tisztelettel az USA-ból!

Forrás: Voice of Europe Facebook


Orbán a legjobb vezető Európában!

Forrás:Voice of Europe Facebook

Csodálatos ember és kiváló, bátor vezető Orbán.

Forrás: Voice of Europe Facebook

 Tisztelet Orbán Viktornak, ő egy hős!

Forrás: Voice of Europe Facebook

A néppárti ülésről egyébként az EPP baloldala felé érezhető gesztusokat tevő francia jobbközép napilap, a Le Figaro beszámolója alatt a közel 500 hozzászóló elsöprő, látványosan döntő többsége Orbán Viktor mellett foglal állást. A magyar miniszterelnök egész Európát védi, nagyszerű gazdasági eredmények vannak Magyarországon, Brüsszel a szuverén államokat próbálja büntetni, Orbán Viktor a nemzetek Európáját védi, az unió söpörjön a saját portája előtt – ezek a fő gondolatok.

Az egyik hozzászóló azt jósolja, hogy az EPP úgy fogja végezni, mint a francia szocialista párt (azaz, a megsemmisülés ellen fog küzdeni). Van, aki arról ír, hogy Soros 21-szer találkozott brüsszeli vezetőkkel, és éppúgy bevándorláspárti, mint az unió. Más szerint Orbánnak ezerszeresen igazi van, hiszen a határokat és országa kultúráját védi. Az egyik hozzászóló a francia belpolitikai viszonyokra utalva idéz egy régi mondást: Franciaországban két baloldal van – a baloldal és a jobboldal. Ez van az EPP-ben is, írja (ma már egyébként a francia jobboldalon sokkal jobb a helyzet). Egy másik hozzászóló pedig arról ír, hogy az EPP-nek az a baja a Fidesszel, hogy a multikulturalizmus ellen harcol.