AfD vezető: szintet lépett az erőszak

Frank Magnitz, Alternatíva Németországért, AfD
Frank Magnitz, member of the AfD parliamentary group in the 19th legislative period of the Bundestag (federal parliament), photographed at the Bundestag in Berlin, Germany, 5 October 2017. Photo: Michael Kappeler/dpa
Vágólapra másolva!
A német fősodratú, tehát egyoldalú sajtó a magyarországi balliberális médiamunkásokhoz hasonlóan mindenkit lefasisztáz, akit ellenvéleményen kap, főleg az utóbbi évek migrációs problémáit tekintve. Ennek "érett be most a gyümölcse" Alice Weidel, a német bevándrolásellenes párt, az Alternatíva Németországért vezetője szerint. Mint arról az Origo is beszámolt, hétfőről keddre virradó éjjel brutálisan összeverték az AfD brémai vezetőjét, a párt Bundestag-képviselőjét, Frank Magnitzot. 
Vágólapra másolva!

Az egyébként leszbikus politikus (utóbbi információ azért fontos, mert egy gyakori pecsétet, a homofóbiát már alapból nem lehet rányomni), Alice Weidel egy youtubra feltöltött videóban arról beszél, hogy párttársa gyakorlatilag egy gyilkossági kísérlet áldozata, aki annak köszönheti az életét, hogy egy bátor építőipari munkás közbeavatkozott, miközben többen is ütötték-rúgták Frank Magnitzot.

Frank Magnitz, a bevándorlásellenes AfD brutálisan megvert parlamenti képviselője Forrás: AFP/Michael Kappeler

Weidel kifejtette, hogy

meghozta a gyümölcsét az AfD elleni izgatás és a média viselkedése egy demokratikusan választott párt ellen. Az erőszak egy teljesen új szintre lépett.

Alice Weidel megemlítette a párt döbelni irodája előtti múltheti robbantást is, és a zöldpárti politikus, Cem Özdemir Twitter-bejegyzését is, aki azt írta, hogy

Úgy tűnik, a török származású német zöldpárti politikus nem is érti, hogy mi a probléma ezekkel a kijelentéseivel.

Alice Weidel közleménye: