Már második helyen a bevándorlásellenes AfD Németországban

Vágólapra másolva!
Második erő lett Németországban a bevándorlásellenes jobboldali párt, az AfD, számolt be erről a 888.hu. Az AfD pozíciójának erősödése mögött az áll, hogy menesztették a chemnitzi tüntetésekről őszintén beszélő titkosszolgálati vezetőt, amely nem tett jót a kormánypártoknak.
Vágólapra másolva!

A cikk beszámol arról, hogy a nagykoalícióban lévő mindkét párt – azaz a CDU/CSU pártszövetség és az SPD is – veszített a népszerűségéből, miután Angela Merkel menesztette Hans-Georg Maassent, a német titkosszolgálat vezetőjét.

Maassen-nek azért kellett mennie, mivel nyilvánosan beszélt arról, hogy nem valódiak azok a felvételek, amelyeken a chemnitzi tüntetők egy csoportja "migránsokra vadászik", és náci karlendítéseket mutat be.

Forrás: Focus

Az INSA legfrissebb felmérése szerint a választók nem díjazták ezt a lépést, és a nagykoalíció népszerűsége 44 százalékra csökkent.

A Focus nevű német lap beszámolt róla, hogy bár még mindig a CDU/CSU pártszövetség a legerősebb, a maga 27,5 százalékával, azonban folyamatosan csökken a népszerűségük, és a koalíciós partnerük, az SPD csak a harmadik helyen áll, már csak 16,5 százalék szavazna rájuk, ha most vasárnap lennének a választások.

A bevándorlásellenes AfD feljött a második helyre, jelenleg 17,5 százalékon állnak.

A Focus cikkéből kiderül az az érdekesség is, hogy Horst Seehofer népszerűbb az AfD-szavazók körében, mint a CDU/CSU választói között.