Az egyik vádlott beismerhette, hogy ő ölte meg a szlovák újságírót

A meggyilkolt Ján Kuciak és párja, Martina Kusnírová. Idén májusban lett volna az esküvőjük.
Ján Kuciak szlovák oknyomozó újságírót és párját, Martina Kusnírovát február 21-én gyilkolták meg nagymácsédi otthonukban brutális kegyetlenséggel. Szó szerint kivégezték őket.
Vágólapra másolva!
Több szlovákiai média is arról számolt be a Szlovák Közszolgálati Televízió és Rádió (RTVS) értesülésére hivatkozva, hogy csütörtök este az egyik vádlott beismerte a szlovák oknyomozó újságíró Ján Kuciak és menyasszonyának meggyilkolását. A Szlovák Legfőbb Ügyészség a hírt nem erősítette meg, de nem is cáfolta.
Vágólapra másolva!

Az RTVS beszámolója szerint Miroslav Marceket csütörtökön több mint hat órán át hallgatták ki a Szlovák Nemzetei Nyomozóiroda (NAKA) különleges ügynökei.

Ezt követően északi szomszédunknál bombaként robbant a hír, miszerint a korábban azzal vádolt férfi, hogy sofőrként működött közre a tavaly februári nagymácsédi leszámolásban, beismerte, hogy ő lőtte le Ján Kuciak szlovák oknyomozó újságírót és menyasszonyát Martina Kusnírovát.

Ján Kuciak szlovák oknyomozó újságírót és párját, Martina Kusnírovát február 21-én gyilkolták meg nagymácsédi otthonukban brutális kegyetlenséggel. Szó szerint kivégezték őket. Forrás: Facebook

Miroslav Marcek ügyvédnője csütörtökön megerősítette, hogy ügyfele részletes vallomást tett a Ján Kuciak újságíró, és menyasszonya, Martina Kusnírová ellen elkövetett gyilkossággal kapcsolatban.

Ezután a szlovák köztévé (RTVS) és az egyik kereskedelmi csatorna, a TV JOJ is tényként közölte, hogy Marcek bevallotta a gyilkosságot, és a korábban a gyilkosságok elkövetésével vádolt Tomás Szabó, azaz a révkomáromi Szabó Tamás lehetett a sofőr.

Ezt az információt egyelőre hivatalosan senki nem erősítette meg, ugyanakkor a szlovák hatóságok nem is cáfolták a médiában elhangzottakat.

A Kuciak-gyilkosság gyanúsítottjai. Balról az első képen Miroslav Marcek, aki állítólag beismerte a két huszonéves fiatal megölését, a második képen Alena Zsuzsová, ő lehetett a közvetítő. A jobb oldali képen látható Szabó Tamás, akit korábban a Kuciak-gyilkosság elkövetésével vádoltak. Most úgy tudni, hogy ő volt a "szállító". Forrás: Polícia SR

Miroslav Marcek egykori katonatisztet a kihallgatás után a nyomozók különleges biztonsági óvintézkedések közepette - mindenhol lezárták az utakat, a környéket - átszállították Diószegre, Nagymácsédra és Gutára is, ahol a jelenlétében részletesen rekonstruálták a történteket.

Egyébként Miroslav Marceket más gyilkosságok elkövetésével is vádolják.

Ezek után a szlovák újságírók érthető módon tegnap, és a mai napon is ostromolták a szlovák hivatalos vizsgálószerveket, azonban mindezidáig csak kitérő válaszokat kaptak.

– mondta Jana Tökölyová, a Különleges Ügyészi Hivatal (ÚSP) szóvivője.

Az viszont már hetekkel ezelőtt kiderült, hogy a gyilkosság megrendelésével az "alvilági körökből is jól ismert" neves, milliárdos építési vállalkozót, Marián Kocnert vádolják, aki azóta is előzetes letartóztatásban van.

Az üggyel foglalkozó szlovák különleges ügyész korában már megerősítette, hogy az oknyomozó újságíró, Ján Kuciak és menyasszonyának (b.) tavaly februári meggyilkoltatásával az ismert szlovák építési vállalkozót, Marián Kocnert (j.) vádolják Forrás: Facebook/ Polícia SR

Az említett "vállalkozó" kétes ügyeiről Ján Kuciak korábban több leleplező cikket is írt, amiért az körülbelül másfél éve telefonon halálosan meg is fenyegette a 27 éves újságírót.

A szlovák sajtó szerint a közvetítőként ismert Alena Zsuzsová (a fenti képen) 70 ezer eurót kapott (közel 28 millió forint) Ján Kuciak megöletéséért, ugyanakkor a tervben állítólag nem volt benne a menyasszonya, Martina meggyilkolása.