Theresa May hivatalosan kérte a brexit halasztását június 30-áig

MAY, Theresa
London, 2019. január 15. A brit parlament videokészítő osztálya által közreadott, videofelvételről készített képen Theresa May miniszterelnök beszél a londoni parlamentben 2019. január 15-én, mielőtt az alsóház szavaz a brit európai uniós tagság megszűnésének (brexit) feltételeiről szóló megállapodásról. MTI/EPA/Brit parlament videokészítő osztálya
Vágólapra másolva!
Theresa May brit miniszterelnök szerdán hivatalosan kezdeményezte az Európai Uniónál a brit EU-tagság jövő pénteken esedékes megszűnésének elhalasztását június 30-áig.
Vágólapra másolva!

A konzervatív párti brit miniszterelnöke levelet írt Donald Tusknak, az uniós állam- és kormányfők alkotta Európai Tanács elnökének.

Ebben azt írja, hogy

May hangsúlyozza a levélben, hogy a brit jogrendszer alapján a megállapodást az alsóháznak és a felső kamarának, a Lordok Házának is meg kell vitatnia a brexit-egyezményben foglalt kötelezettségvállalások törvénybe iktatásához.

A brit parlament videókészítő osztálya által közreadott, videófelvételről készített képen Theresa May miniszterelnök beszél a londoni parlamentben 2019. január 15-én Forrás: MTI/EPA/rit parlament videókészítő osztálya/-

Theresa May a képviselői kérdések és azonnali miniszterelnöki válaszok szokásos szerda délutáni alsóházi órájában kijelentette: június 30-ánál későbbi időpontig nem hajlandó halasztani a brexitet.