Boris Johnson szerint zúdul majd a tőke a brit gazdaságba a Brexit után

JOHNSON, Boris
London, 2019. november 18. Boris Johnson miniszterelnök beszédet mond a Brit Iparszövetség (CBI) évenkénti konferenciáján Londonban 2019. november 18-án. MTI/EPA/Andy Rain
Vágólapra másolva!
Boris Johnson brit miniszterelnök szerint "zúdul majd a beruházási tőke" a brit gazdaságba, amint sikerül a brit EU-tagság megszűnési folyamatának (Brexit) végére jutni.
Vágólapra másolva!

A konzervatív párti kormányfő a Brit Iparszövetség (CBI) éves kongresszusán felszólalva kijelentette, hogy ha a konzervatívok megnyerik a december 12-ére kiírt előrehozott parlamenti választást, néhány hét alatt el lehet fogadtatni az alsóházban a Brexit feltételrendszerét rögzítő megállapodást, és az Egyesült Királyság januárban kiléphet az Európai Unióból.

Ez megszünteti az üzleti tevékenységet terhelő bizonytalanságot, és

az e bizonytalanság miatt eddig halasztott beruházások "valóságos szökőárja zúdul majd be" a brit gazdaságba jövőre

- fogalmazott a brit miniszterelnök.

Boris Johnson miniszterelnök beszédet mond a Brit Iparszövetség (CBI) évenkénti konferenciáján Londonban 2019. november 18-án. Forrás: MTI/EPA/Andy Rain

Johnson felidézte, hogy a brit gazdaságba tavaly 92 milliárd font (36 ezer milliárd forint) értékű külföldi működőtőke-befektetés érkezett, több, mint bármely más európai gazdaságba.