Rovart neveztek el Greta Thunbergről

Vágólapra másolva!
A klímaaktivisták fő alakja, a baloldali mainstream média és egy kiterjedt lobbihálózat által támogatott svéd Greta Thunberg egyvalamit már biztosan magáénak tudhat sikerként – róla neveztek el egy eddig névtelen rovarfajt. Számolt be az esetről a V4NA Nemzetközi Hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Greta Thunberg 2018-ban néhány hét alatt lett világhírű klímaaktivista, miután iskolai sztrájkot hirdetett a klímavédelemért.

A 16 éves diáklány tavaly szeptemberben kezdett el iskola helyett péntekenként a svéd parlament előtt tüntetni a klímaváltozás ellen.

Greta a svéd parlament előtt Forrás: V4NA

Az Asperger-szindrómás kislányt aztán hamar felkapta a baloldali mainstream média, idén ősszel már az ENSZ-ben tartott beszédet, hatására pedig

világszerte elindultak a Fridays for Future mozgalmak, amikor más gyerekek is pénteken az iskola helyett inkább az utcára vonulnak tüntetni.

A svéd kislányról azonban az is kiderült, hogy mégsem egyedül áll a világgal szemben, és hogy tudatosan ismertették meg a világgal:

háta mögött olyan befolyásos emberek állnak, mint például a milliárdos spekuláns, Soros György.

Ráadásul az is kiderült, hogy Greta édesanyja és "felfedezője" egy PR-szakember is üzleti hasznot húzott a kislány hirtelen jött népszerűségéből.

A klímaváltozás jegyében egy világméretű baloldali mozgalmat elindító Gretáról ezúttal egy eddig név nélkül tengődő rovarfajt neveztek el.

A nelloptodes gretaét még Kenyában fedezte fel a 60-as években Wiliam Block, aki később mintáit a londoni Természettörténeti Múzeumnak adományozta.

A minták azóta a múzeum kollekciójában voltak, mígnem Dr. Michael Darby újra felfedezte azokat, és azt is, hogy ennek a rovarfajtának még nincs neve.

Ezért a tudós arra gondolt, Greta Thunbergről nevezi el a fajt.