Közel egymillióan nem beszélnek angolul Angliában

osztrák iskola, német nyelvet tanít menekülteknek Bécsben
Bécs, 2016. február 23. Német nyelvet tanuló bevándorlók az Ute Bock Egyesület egyik oktatótermében, Bécsben 2016. február 23-án. A hajléktalanok, a menekültek, a társadalom peremére szorultak oltalmazására egy osztrák hölgy, Ute Bock által létrehozott szervezet önkéntes tanárai mintegy 600 szíriai, afgán és iraki migráns számára indítottak német nyelvi kurzusokat. (MTI/EPA/Christian Bruna)
Vágólapra másolva!
Nagy-Britanniában 844 ezer ember nem beszéli a szigetország nyelvét. A British Future gondolkodásközpont egy migránsoknak szóló tévécsatorna indítását látja megoldásnak, de mindenre nem lenne szükség, ha a bevándorlóknak lenne nyelvtanulási szándéka. A kormányt most egy évente 150 millió fontot felemésztő beruházásra szólították fel –írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Felszólította a kormányt a British Future migrációval és integrációval foglalkozó független gondolkodóközpontja, hogy

a migránsok nyelvtanulását segítő, ingyenesen fogható tévécsatornát indítsanak el.

Ennek létrehozása azonban hatalmas összegbe kerül. A szervezet nemrég kiadott „Beszéd: Az általános angol nyelvtudás esete" című jelentés szerint a csatorna elindításával 2030-ig elérhető lenne, hogy a bevándorlók egyetemi szinten beszéljék az ország nyelvét. Továbbá azt is javasolják, hogy a kormány évi 150 millió fontot fordítson a nem angol anyanyelvűek rendelkezésére a következő négy évben.

illusztráció Forrás: MTI/EPA/Christian Bruna

A British Future ennél is továbbmegy, szerintük évente 10 millió fontot kellene a kormánynak elkülöníteni a bevándorlók egyéb szükségleteire, példaként említve a beszélgetős klubok finanszírozását.

A legutóbbi, 2011-es népszámláláson kiderült a szigetországban körülbelül 844 000 ember él, akik közül 1,6 százalék egyáltalán nem, vagy csak gyengén beszél angolul.