V4NA: A migránsok ellátására jut, a német családok támogatására egyre kevesebb

Migráns, Németország
Instrukciókat kaptak az együttéléshez
Vágólapra másolva!
Egyre nagyobb méreteket ölt a gyermekszegénység Németországban, miközben a migránsok ellátására egyre több pénzt költ az állam. Ráadásul az ott élő migránsok csaknem 18 milliárd eurót utalnak haza évente származási országaikba. A Zárt ajtók nevű friss tanulmány szerint Németországban minden ötödik gyermek, vagy fiatalkorú szegénynek számít – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség a Bundesdeutsche Zeitung című német lap információira hivatkozva, amely a tanulmányt leközölte. 
Vágólapra másolva!

A legszegényebbek a sokgyermekes családokból és a gyermeküket egyedül nevelők köréből kerülnek ki – hívja fel rá a figyelmet a német lap.

A felmérés azt minősíti gyermekszegénységnek, ha a fiatal anyagi okok miatt nem vehet részt sport- és iskolai rendezvényeken, ünnepeken.

Ezek a gyerekek szociális helyzetük miatt ugyanis kiszorulnak a társadalom perifériájára,

állapítja meg a tanulmány, hozzátéve, hogy

„A gyermekszegénység Németországban elfogadhatatlan. (...) Ezért felszólítjuk Schleswig-Holstein tartományi kormányát, mindent tegyen meg a szövetségi kormánynál a gyermekek rászorultsági alapú segélyezésének gyors bevezetése érdekében" - jelentette ki Michael Saitner, a Paritarischer nevű jótékonysági országos szervezet tartományi igazgatója.

A gyermekek állami alapsegélye Németországban jelenleg mindössze havi 628 euró.

Közben „természetesen" a migránsok minden támogatást megkapnak Berlintől.

A migránsok jólétét az egyre inkább elszegényedő német állampolgárok fizetik meg, akiknek a gyerekei szegénységben és kirekesztettségben tengődnek, hiszen az állam nem az elesett németeket, hanem helyettük a már így is agyontámogatott migránsokat segíti.