A Soros-féle Helsinki Bizottság társelnökét dicsérte Soros, mert az kiáll a bevándorlás mellett

Soros György
Hungarian-born US investor and philanthropist George Soros delivers a speech on the sideline of the World Economic Forum (WEF) annual meeting, on January 24, 2019 in Davos, eastern Switzerland. - Billionaire investor George Soros said, on January 24, 2019 that Chinese President Xi Jinping was "the most dangerous enemy" of free societies for presiding over a high-tech surveillance regime. (Photo by Fabrice COFFRINI / AFP)
Vágólapra másolva!
2019-ben Soros Györgynek, a bevándorláspárti spekulánsnak ítélték oda a The Nation folyóirat és a Fertel Alapítvány Don Ridenhourról elnevezett bátorságdíját. A díjátadó ünnepségen Soros nem győzte dicsérni a Magyar Helsinki Bizottság egyik társelnökét, Pardavi Mártát, akinek „érdemei" között külön kiemelte a migránsok - és így persze maga a migráció - támogatását. Ennek ellenére a bevándorláspárti spekuláns a díjjal járó 10 ezer dolláros támogatást mégsem Pardavinak, hanem egy magyarellenes fake news blog szerkesztőjének ajánlotta fel. Aggodalomra azonban semmi ok, mert a Helsinki Bizottság bevándorláspárti tevékenységéért rengeteg pénzt kap Sorostól.
Vágólapra másolva!

A vietnami háború veteránja, Ronald Lee Ridenhour tárta fel az amerikai katonák által elkövetett, nagyjából 500 halálos áldozattal járó My Lai-i mészárlás részleteit.

Az emléke előtt tisztelgő, róla elnevezett bátorságdíjat pedig olyan személyeknek szokták odaítélni, akik tesznek valamit a közjó érdekében.

Ezúttal azonban a bevándorláspárti spekulánsnak, Soros Györgynek ítélték oda,

de ez látszólag nem zavarta a The Nation folyóirat és a Fertel Alapítvány munkatársait.

Soros György Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

A világszerte a felforgatókat, anarchistákat és természetesen a bevándorláspártiakat aktívan finanszírozó milliárdos elfogadta a díjat,

és az átvételt követő beszédében kiemelte, hogy az elismerést olyan időszakban ítélték neki, amikor a nyílt társadalom eszméje - szerinte - világszerte támadás alatt áll. És persze bírálta a magyar miniszterelnököt.

Soros a díjátadón kitért az egyik legfőbb magyar támogatottjára, a Helsinki Bizottság társelnökére, Pardavi Mártára is.

Pardavit agyondicsérte a bevándorláspárti tevékenységéért, különösen azért, mert védi a migránsok jogait.

Mindezen bókok ellenére a díjjal járó 10 ezer dollárt a spekuláns nem a Helsinki Bizottság elnökének, hanem az angol nyelvű,

Magyarország lejáratásával foglalkozó Hungarian Spectrum című fake news blognak ajánlotta fel.

A vállaltan magyarellenes Hungarian Spectrumot egyébként tizenkét éve írja Balogh S. Éva, a Yale Egyetem nyugalmazott balliberális történelemprofesszora.

Pardavi Márta munkásságát bizonyára jól ismerik az Origo olvasói, ugyanis

ő Magyarországon Soros egyik elsőszámú kitartottja.

A bevándorlás támogatásáért a részben általa vezetett Helsinki Bizottságot a spekuláns több alkalommal is gazdagon megjutalmazta.

2015-ben Soros Nyílt Társadalom Alapítványa 4 117 490 dollárt, azaz nagyjából 1,2 milliárd forintot osztott szét magyarországi nyertes pályázók között, melynek mintegy

40 százaléka a Helsinki Bizottság és a szintén migránsbarát TASZ között oszlott meg.

Továbbá 48 472 404 forintot kaptak az alapítványtól Pardaviék arra, hogy ügyvédeik sorra járják a befogadóközpontokat, és ott jogi tanáccsal lássák el a határsértő migránsokat.

A Helsinki Bizottságnak a migránsok melletti kiállás jó üzletnek bizonyult, ugyanis

az Európai Bizottságtól 433 millió, míg az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságától 113 millió forint támogatást kapott a szervezet ezért.

Pardavi Márta mindezt úgy igyekezett meghálálni Sorosnak, hogy „tanácsokkal" látta el a spekuláns egy másik közeli emberét, Judith Sargentini szélsőbaloldali holland EP-képviselőt, amikor ő azt kapta feladatul, hogy

A Soros-Sargentini jelentés elfogadása előtt pedig Brüsszelben együtt is pózolt a holland szélsőbaloldali politikusnővel.