Kocsi csapódott a brit miniszterelnök konvojába

MICHEL, Charles; MAY, Theresa
Mons, 2018. november 9. Charles Michel belga miniszterelnök (k) Theresa May birt kormányfő (j) jelenlétében megkoszorúzza John Parrnak, az első világháborúban elsőként meghalt brit katonának a sírját a St Symphorien katonai temetőben a belgiumi Mons-ban 2018. november 9-én, az első világháborút lezáró tűzszünet aláírásának 100. évfordulója előtt két nappal. A Belgium déli részén található Mons városa körül zajlott le a brit és a német csapatok közötti első jelentős összecsapás a nyugati fronton. MTI/AP/Gareth Fuller
Vágólapra másolva!
Két belga rendőrmotoros megsérült, miután Theresa May brit miniszterelnök konvojába egyelőre ismeretlen oknál fogva autó csapódott. A balesetben May és utasa, Charles Michel belga miniszterelnök nem sérült meg.
Vágólapra másolva!

Az incidenst egyelőre balesetként kezelik a belga hatóságok és a brit kormányfő biztonságáért felelős szervek, ugyanakkor még nagyon kevés információt közöltek az esettel kapcsolatban - írja a Reuters brit hírgynökség.

A belga miniszterelnök szóvivője szerint is

Theresa May belgiumi látogatását az első világháborúban elesett brit katonákra való megemlékezés indokolta.

Charles Michel belga miniszterelnök Theresa May birt kormányfő jelenlétében megkoszorúzza John Parrnak, az első világháborúban elsőként meghalt brit katonának a sírját a St Symphorien katonai temetőben a belgiumi Mons-ban 2018. november 9-én, az első világháborút lezáró tűzszünet aláírásának 100. évfordulója előtt két nappal Forrás: MTI/AP/Pool/PA/Gareth Fuller

Ennek keretében a belgiumi Saint-Symphorien katonai temetőbe látogatott reggel, hogy koszorúkat helyezzen el a hősi halottak sírjain.