Megtámadták az erbíli kormányzói hivatalt

Vágólapra másolva!
Fegyveres támadók hatoltak be hétfőn az iraki Kurdisztán kormányzói hivatalába a terület székvárosában, Erbílben. A kurd biztonsági erők csaknem négyórás tűzpárbajt követően az összes támadóval végeztek.
Vágólapra másolva!

Ma reggel fegyveresek közelítette meg a kormányzói hivatal bejáratát, tüzet nyitott az őrökre, elvette fegyvereiket, és behatolt az épületbe.

Az első hírek két támadóról szóltak, de legfrissebb információk szerint többen vannak.

A támadók ezt követően lövöldözni kezdtek az épület harmadik emeleti ablakaiból. A forgalmas városközpontban található hivatal környékét lezárták.

A biztonsági szolgálat emberei körülvették az épületet, elfoglalták a földszintjét, és ellentámadást indítottak a behatolók ellen. A műveletben mesterlövészek is részt vesznek.

A Rúdáv kurd hírügynökség biztonsági forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a tűzharcban két támadó életét vesztette.

Két másik fegyveres állítólag öngyilkos merényletet követett el.

Biztonsági források szerint a támadók túszokat is ejtettek az akció során. Két rendőr és egy túsz megsebesült, és három fegyveres, valamint egy alkalmazott meghalt.

A férfiak Allah akbar! kiáltással rohanták le a hivatalt.

Egyelőre nem tudni, melyik szélsőséges csoport tagjai hajtották végre a támadást. Ritkán történnek efféle incidensek Erbílben, amely az egyik legbiztonságosabb város Irakban, pedig korábban az Iszlám Állam követett el pokolgépes merényleteket Erbílben. Az Irakból szinte teljesen kiszorított szélsőségesek a kurd erőket és civileket is támadták az elmúlt években.