Nyolcéves kislányt erőszakolt, majd gyilkolt meg egy férfi

2018.07.16. 21:08

Vasárnap fogták el, és tartóztatták le azt az 59 éves férfit, aki harminc évvel ezelőtt megerőszakolt, majd megölt egy nyolcéves kislányt az amerikai Indianapolisban. DNS-vizsgálatok alapján sikerült azonosítani a gyilkost. 

A nyolcéves April Tinsley 1988-ban tűnt el, mikor házukból a szomszéd házba ment játszani barátnőjéhez. A gyerek eltűnését a szülők jelentették a rendőrségnek még eltűnése napján.

Az indianapolisi rendőrség vasárnap kopogtatott az 59 éves John Miller otthonának ajtaján. A rendőrségi dokumentumokra hivatkozva az ABC News forrása megtudta: arra a kérdésre, hogy van-e elképzelése, miért keresi a rendőrség, a férfi válasza a nyolcéves kislány neve volt.

April Tinsley gyilkosság nyomozóiForrás: FBI

A férfi bevallotta a rendőröknek, hogy 1988 tavaszán elrabolta, majd megerőszakolta, és brutálisan meggyilkolta a lányt. 

A férfi vallomásában részletesen elmondta, hogy tíz percig fojtogatta a lányt, mire az meghalt. A testét még egy napig magánál tartotta, mielőtt kidobta. 

 A harminc évvel ezelőtti gyilkossághoz az első nyom még 2004-ben került elő, amikor Miller üzeneteket és használt óvszereket hagyott három különböző bűntett helyszínén. Az üzenetek mellé még polaroid képeket is csatolt a férfi, más holttestek testrészeiből. A sárga papírra írt üzenetekben az állt:

Hello drágám! Figyellek. Én öltem meg April Tinselyt, és Te vagy a következő áldozatom.  

April Tinsley gyilkosság nyomaiForrás: FBI

A férfit végül a saját, az óvszerekből vett DNS-mintája buktatta le. A rendőrség több ezer mintán futtatott át. 

Millert az Allen megyei börtönben tartják fogva, ahol a vád szerint gyerekmolesztálás és gyilkosság vádjával tartják fogva.