Migránsokat csempésző teherhajót sem engednek kikötni az olaszok

Jugend Rettet, Iuventa, migráns
(FILES) In this file photo taken on November 04, 2016 The 'Iuventa', a rescue ship run by young German NGO 'Jugend Rettet' (Youth Saves), sails off the Libyan coast during a rescue mission in the Mediterranean Sea. Italy's highest court of appeal on April 24, 2018 rejected a request by the German NGO Jugend Rettet to release its migrant rescue boat, impounded eight months ago on suspicion of facilitating illegal immigration. The Italian Court of Cassation did not say why it had turned down the NGO's request for the release of the Iuventa, a 33-metre (110-foot) motorboat seized off the island of Lampedusa on August 2. At the time, the state police force had said that circumstantial evidence had come to light in a probe dating back to October 2016 which suggested the boat was being used for "activities facilitating illegal immigration". / AFP PHOTO / ANDREAS SOLARO
Vágólapra másolva!
Egy migránsokat a tengeren csempésző olasz felségjelzésű hajótól is megtagadta a kikötést Matteo Salvini belügyminiszter, aki korábban a külföldi, Soros György által finanszírozott álcivil szervezetek és a földközi-tengeri katonai műveletek hadihajóinak is megtiltotta, hogy migránsokat vigyenek Olaszországba.
Vágólapra másolva!

Salvini nemet mondott az olasz felségjelzésű, Vos Thalassa nevű hajó kikötésére, fedélzetén 60 migránssal.

Az illegális bevándorlókat később az olasz parti őrség hajója vette a fedélzetére, de a belügyminiszter bejelentette, hogy

A következő órákban derül ki, hogy a helyi hatóságok mit kezdenek a migránscsoporttal.

Hatósági források szerint

a migránsokat azért helyezték át az olasz parti őrség hajójára, mivel "magatartásukkal veszélyeztették" a Vos Thalassa legénységének biztonságát.

Danilo Toninelli, a kikötők felett rendelkező olasz infrastrukturális miniszter közlése értelmében

A Vos Thalassa egy olasz magánvállalat teherszállító hajója, amely egy földközi-tengeri francia kőolaj-fúrótorony logisztikai és biztonsági támogatását végzi.

A hajó líbiai vizeken vette a fedélzetére a migránsokat.

Az olasz belügyminiszter szerint

Matteo Salvini közösségi oldalán közölte: "Az én fellépésemnek és a kormány határozott fellépésének köszönhetően az NGO-hajók végre távol vannak az embercsempészektől,

most azon dolgozom, hogy a többi, magán- vagy katonai hajó se segítse az embercsempészeket anyagi hasznuk növelésében.

Kevesebb indulással kevesebb a halott a tengeren. Fenyegethetnek, de nem állok le!".

A belügyminisztérium térképet is közölt, feltüntetve, hogy az NGO-hajók jelenleg melyik földközi-tengeri kikötőben vannak.

Salvini első migrációs intézkedése a római belügyi tárca élén a Soros-hajók kitiltása volt az olaszországi kikötőkből.

A római Liga kormánypárt politikusa arra hivatkozott, hogy nem Olaszországban bejegyzett, Soros György által finanszírozott álcivil szervezetek külföldi felségjelzésű hajóiról van szó, amelyek ezért Máltára, Spanyolországba és Franciaország kikötőibe is vihetik a migránsok csoportjait.

Salvini szerint a sorosista szervezetek akaratlanul vagy szándékosan az embercsempészek "cinkosaivá" válnak a migránsok fedélzetre vételével.

A belügyminiszter vasárnap bejelentette, hogy

miután az Eunavfor Med egyik hajója a Földközi-tengeren fel vett 106 migránst a szicíliai Messina kikötőjében tette partra.

Luigi Di Maio az Öt Csillag Mozgalom (M5S) és a Liga közös kormányának miniszterelnök-helyettese közölte, hogy támogatja Salvini tervét,

és Róma készen áll újratárgyalni a földközi-tengeri európai missziók szabályait.

Matteo Salvini kedden a dél-olaszországi San Ferdinando sátortáborában járt,

ahol afrikai idénymunkások élnek, egy részük tartózkodási engedéllyel.

A munkások elmondták Salvininek, hogy narancsot szednek, és ládánként egy eurót keresnek.

Az olasz belügyminiszter kijelentette,