Két napra fagyos barlangba rekedt egy pár

Vágólapra másolva!
A házaspár izgatottan vágott bele hétvégi túrájába Wyomingban, de eltévedtek, és két napra egy fagyos barlangba rekedtek, ahol mindenüket elégették az életben maradásért – a pár küzdelméről a Fox News számolt be.
Vágólapra másolva!

Spencer Christiansen és felesége Jessica úgy döntöttek, hogy elutaznak Wyomingba a Dardy Kanyon jégbarlangjaihoz. A kalandot a férfi születésnapjára időzítették. Heteket töltöttek azzal, hogy megtalálják a tökéletes barlangot.

– mesélte Spencer Christiansen a Good Morning America című műsorban. Három hétig böngészetem, és igyekeztem minden lehetséges információt összegyűjteni.

Az utazás azonban nem várt fordulatot vett. A fiatalt hegymászópár szombat reggel érkezett a barlangba,

ahol csak pár órát szerettek volna eltölteni, de a barlangba egy hasadékba zuhantak.

Felkapaszkodtak és elindultak a kijárat felé, de kiderült, hogy az mégsem az, eltévedtek.

Nem hittem, hogy túléljük az éjszakát. Tudtuk, hogy nagy bajban vagyunk. Nem hittük, hogy a mentőcsapat időben ránk talál.

Vizesek és fáradtak voltak, úgy döntöttek, hogy ott maradnak és reménykednek abban, hogy a mentő csapatok mégis időben megtalálják őket.

Elégették mindenüket, beleértve a hajukat is, hogy ne hűljenek ki.

Mindent megettünk és mindent elégettünk, ami éghető volt. Sokmindent elégettünk, többek között baseballsapkát, hátizsákot, kesztyűt, térdvédőt, tárcámban lévő kártyákat.
A férfi azt mondta, hogy képtelenség volt a melegedés a nedvesség és a sár miatt. Jessica ráadásul korábban elesett, és a sérülése egye jobban fájt.
„Nem tudom elmondani, hogy min mentünk át – mondta. Meg kellett küzdenünk a klausztrofóbiával és pánikkal is."

Aztán hangokat hallottak, ami hatalmas adrenalin löket volt számukra.

A családjuk kért segítséget, miután a házaspár nem ment a lányukért.

A KC Bess önkéntes mentőegység talált rá a párra, már a hipotermia jelei jelentkeztek náluk ekkor. Körülbelül 20 főből álló önkéntesekből álló csoport kutatta át a barlangot.

A mentés Spencer Christiansen születésnapján történt, a mentő egység tagjai még a „Boldog születésnapot" is elénekelték neki.


Christiansen és Jessica kezét fagyással kezelték.

Nagyon hideg volt és nagyon ijesztő volt szembenézni a biztos halállal – mondta Jessica. A legfélelmetesebb az volt, amikor láttam, hogy Spencer is fél. Egész idő alatt hittem benne, abban, hogy kiszabadít minket, de amikor láttam, hogy mennyire fél, tudtam, hogy végünk van.

A félelmetes élmény ellenére, azt mondta a férfi, hogy valószínűleg sosem fogja elfelejteni a születésnapját.

„Szeretnék újra elmenni oda – mondta. – Ha egy hónapig tervezhetném, és elegendő vizet és élemet tudnék vinni. Ez volt a legszebb és legcsodálatosabb barlang, ahol valaha is jártam."