Új dallal jelentkezett a thaiföldi miniszterelnök

Horizontal
Thailand's Prime Minister General Prayut Chan-o-cha arrives at Wattay International Airport in Vientiane on September 5, 2016 for the 28th Association of Southeast Asian Nations (ASEAN) Summit to be held September 6-8. / AFP PHOTO / NOEL CELIS
Vágólapra másolva!
Thaiföld komponáló kedvű miniszterelnöke, Prajuth Csan-Ocsa legújabb dalában hatalma megtartásáról dalol.
Vágólapra másolva!

A keddi kabinetülést megelőzően bemutatott, Küzdelem a szülőföldért című szerzemény kezdő soraiban a kormányfő azt énekli:

A mostani már Prajuth hatodik "slágere", mióta átvette a hatalmat a délkelet-ázsiai országban.

Prajuth Csan-Ocsa Forrás: AFP/Noel Celis

Hasonlóan korábbi műveihez, ennél is a bírálatok voltak túlsúlyban a YouTube videómegosztó portál kommentárjai között. Az egyik felhasználó például azt írta: "Az elmúlt négy évben nem volt semmi eredmény eltekintve ezektől a daloktól". "Úgy tűnik, nincs jobb dolga" – tette hozzá a kommentelő.
Egy másik felhasználó pedig úgy fogalmazott: "Még az ígéreteidet sem tudod megtartani, és most vagy olyan szemtelen, s azt állítod, hogy a szülőföldért harcolsz?".

Prajuth tábornok katonai puccsal került hatalomra 2014-ben. Az ismételten megígért parlamenti választásokat többször elhalasztotta a junta, amely a korrupciós vádak miatt is népszerűtlen. Márciusban több száz aktivista követelte a hadsereg főhadiszállása előtt a junta feloszlatását és a választások időben történő megtartását. Legutóbb februárban jelentette be a bangkoki vezetés, hogy a voksolást legkésőbb 2019 februárjában tartanák meg.