Vonatbaleset Dél-Karolinában, két ember meghalt

vonat, vonatbaleset, halálos baleset, dél-karolina, amtrak
Columbia, 2018. február 4. Rendőrök a dél-karolinai székváros, Columbia közelében történt vonatbaleset helyszínén 2018. február 4-én hajnalban. A balesetben, amelyben egy személyvonat és egy tehervonat ütközött, legkevesebb két ember életét vesztette és ötvenen megsebesültek. (MTI/AP/The State/Tim Dominick)
Vágólapra másolva!
Személyvonat ütközött vasárnap tehervonattal, majd kisiklott Dél-Karolinában; a balesetben legalább ketten meghaltak és 116-an megsérültek – jelentették amerikai hírtelevíziók az amerikai vasúttársaságra (Amtrak) hivatkozva. Az utóbbi két hónap alatt ez már a harmadik súlyos vasúti baleset, és az Amtrak idei ötödik balesete – írja a SkyNews.
Vágólapra másolva!

A baleset a dél-karolinai székváros, Columbia közelében történt helyi idő szerint hajnali fél háromkor.

A Lexington megyei seriffi hivatal képe a helyszínről Forrás: MTI/EPA/Lexington megyei seriffi/-------------------

Az Amtrak vasúttársaság New Yorkból Miamiba tartó, Silver Star néven is ismert személyszállító vonatán 139 utas és nyolcfős személyzet utazott a szerencsétlenség időpontjában. A két halálos áldozata az Amtrak személyzetéhez tartozott. A sérültek többsége zúzódásokat szenvedett, de több ember csonttöréssel került kórházba.

Rendőrök a helyszínen Forrás: MTI/AP/The State/Tim Dominick

A vizsgálatok során eddig csak annyi derült ki, hogy a gyorsvonat rossz vágányra került és 95 kilométer/órás sebességgel belerohant egy álló tehervonatba.

Az utóbbi két hónap alatt ez már a harmadik súlyos vasúti baleset.

Decemberben három ember vesztette életét, miután az ország északnyugati részén, Washington államban kisiklott az Amtrak egyik szerelvénye, amely az előírtnál jóval nagyobb sebességgel haladt a helyszínen, egy autópálya fölött átívelő hídon.

Négy nappal ezelőtt Virginia államban egy kamion ütközött össze egy vonattal, amelyen kongresszusi képviselők, köztük Paul Ryan házelnök is utazott. Abban a balesetben egy ember halt meg, hat pedig megsérült.