Itt a bizonyíték: Obama volt emberei irányítják az amerikai ügyvivőt

Vágólapra másolva!
Volt demokrata vezetők levele bizonyítja, hogy az amerikai diplomáciát és a budapesti amerikai ügyvivőt továbbra is Barack Obama volt emberei irányítják. Egy Origo birtokába került dokumentum szerint demokrata párti, volt külügyi politikusok levelet írtak a kongresszus magyar baráti csoportjának tagjaihoz, amiben az egekig dícsérték David Kostelancik budapesti amerikai ügyvivőt. Kostelancik egyébként a balliberális oldal megszokott mantráit mondta föl egy MÚOSZ-rendezvényen. Korábban három republikánus képviselő tiltakozott Rex Tillerson külügyminiszternél az ügyvivő szavai miatt.  
Vágólapra másolva!

Mint arról korábban beszámoltunk, levelet írt Rex Tillerson amerikai külügyminiszternek három amerikai kongresszusi képviselő, amelyben kiállnak Magyarország mellett, és tiltakoznak David Kostelancik, az amerikai nagykövetség ügyvivőjének beszéde miatt, amelyet a MÚOSZ-ban tartott.

A levelet Dennis Ross floridai, Andy Harris marylandi és Mike Coffmann coloradói republikánus kongresszusi képviselő írta alá.

Rossnak és Harrisnek ez a negyedik ciklusa a kongresszusban, Coffmann-nek az ötödik.

Volt demokrata vezetők is megmozdultak

Az Origo birtokába került egy másik levél, amit korábbi demokrata párti külügyi politikusok írtak a kongresszus magyar baráti csoportjának tagjaihoz, ebben taglalták, hogy milyen szörnyű a helyzet Magyarországon. A levelet David Kramer korábbi külügyi helyettes államtitkár, Tom Malinowski korábbi külügyi helyettes államtitkár, Thomas O. Melia korábbi USAID igazgatóhelyettes, Daniel B. Baer korábbi amerikai EBESZ-nagykövet és Rob Berschinski korábbi külügyi helyettes államtitkár írta alá. A levél aláírói egytől egyig a korábbi demokrata amerikai külügyi kormányzat ismert véleményvezérei, vádaskodásaik között nincsen új elem.

David Kostalencik, budapesti amerikai ügyvivőt az egekig dicsérték Obama volt emberei Forrás: Twitter

A levelet 2017. november 14-én küldték el a kongresszusi magyar baráti csoport (Hungarian American Caucus) tagjaihoz a magyar sajtószabadság és David Kostelancik budapesti amerikai ideiglenes ügyvivő védelmében, amelyhez csatolták David Kostelanciknak a MÚOSZ-ban 2017. október 17-én elmondott beszédének angol nyelvű leiratát.

A levélben hangsúlyozták, hogy Kostelancik ideiglenes ügyvivő milyen remekül beszélt, amikor a MÚOSZ meghívta.

Nagyon tetszett nekik Kostelancik beszéde

A levélírók egyébként a már unalomig ismételgetett, jól ismert magyar belpolitikai, közjogi és médiabírálatokat ismételték meg. Többek között azt rótták fel az Orbán-kormánynak, hogy aláássa a NATO-tagok által osztott közös értékeket és politikai világnézetet. Bírálták a magyar kormány intézkedéseit. Szerintük nem megfelelően bánnak a civil szervezetekkel és a migránsokkal.

Obama volt embereinek továbbra is roppant nagy a befolyása az amerikai külügyekre Forrás: AFP/Brendan Smialowski

A levélírók azonban mindenekelőtt és nagyobbrészt a független, szabad magyar sajtó állítólagos megnyirbálása miatt emelik fel a szavukat, konkrét példákat említve (a 888.hu „külföldi ügynökök" újságírói névlistája, a Soros György-ellenes plakát- és médiakampány, magyar újságírók diszkreditálása). A levél végén a kongresszusi magyar baráti csoport tagjai figyelmébe ajánlják, és

ünneplésre méltónak minősítik David Kostelancik „kiváló előadásának" mellékelt leiratát.

Mindebből az világosan látszik, hogy hiába volt elnökváltás, a budapesti amerikai nagykövetséget továbbra is a demokraták irányítják.