Sok halottja van a jemeni szálloda elleni légicsapásnak

2017.08.23. 11:47

Egy szálloda vált a légicsapás célpontjává, amely által legkevesebb 60 ember meghalt a jemeni fővárostól északra Arhab térségében.

A helyi média, illetve az al-Dzsazíra pánarab hírtelevízió is beszámolt a légicsapásról.

A híradások szerint az áldozatok között sok a civil.A fővárost, Szanaát ellenőrzése alatt tartó húszi lázadókhoz közeli al-Masszíra televíziós csatorna a Szaúd-Arábia vezette katonai szövetség harci repülőgépeinek tulajdonította a támadást.A hírekre egyelőre nem reagált a szaúdiak vezette katonai koalíció, amely légicsapásokkal segíti az Irán által támogatott húszi lázadók ellen harcoló kormányerőket.

Szemtanúk az AFP francia hírügynökségnek arról is beszámoltak, hogy a fővárost számos légicsapás érte. Az egyik egy olyan épületet talált el, ahol egy mezőgazdasági üzem munkásait szállásolták el.

Az arab-félszigeti országban Abed-Rabbó Manszúr Hádi szunnita elnök csapatai 2014 szeptembere óta harcolnak a síita húszi felkelők és az Ali Abdullah Száleh előző államfőt támogató milíciák ellen. A lázadók ellen 2015 márciusában a Szaúd-Arábia vezette arab koalíció is hadba lépett, és légierővel segíti a kormányt.