Kivizsgálják a csecsen melegek kínzását

a hét képei, Vlagyimir Putyin ellen tüntetnek Amszterdamban az oroszországi homoszexualitás népszerűsítését tiltó törvény miatt
Vágólapra másolva!
Angela Merkel személyesen kérte meg Vlagyimir Putyint, hogy használja ki befolyását és védje meg a melegek jogait Csecsenföldön. 
Vágólapra másolva!

Angela Merkel személyesen kérte meg Vladimir Putyin orosz elnököt közös sajtótájékoztatójuk alatt, hogy használja befolyását és védje meg a melegek jogait- írta a Deutsche Welle

Putyin azt mondta, hogy személyesen kéri meg a főügyészt és a belügyminisztert, hogy működjenek együtt az emberjogi ombudsmannal a Csecsen Köztársaság-beli melegekkel szembeni brutális bánásmóddal kapcsolatos vizsgálatban.

Az ombudsman azt mondta, hogy Csecsenföldön kívül tegyenek bejelentést és panaszt a bántalmazásokra.

Forrás: MTI/EPA/Robin Utrecht

A csecsen vezető, az orosz kormánnyal szövetséges Ramzan Kadirov tagadta, hogy kínozzák a melegeket az autonóm köztársaságban, mert szerint nincsenek is ott melegek. Azt mondta: "Csecsenföldön nincs jelen a nem-tradiocionális szexuális viselkedés: itt évezredek óta Allah tanításai szerint élnek az emberek".

Áprilisban viszont a Novaja Gazeta nevű újság részletes beszámolót közölt arról, hogy a csecsen hatóságok meleg férfiakat gyűjtöttek össze és kínoztak meg. A lap szerint több mint 100 embert tartóztattak le.