NATO-konvojra támadt egy öngyilkos merénylő Kabulban

Öngyilkos merénylet Kabulban
Öngyilkos merénylet Kabulban
Vágólapra másolva!
Nagy erejű robbanás történt Kabul központjában, hírügynökségi jelentés szerint öngyilkos merénylő támadt a NATO-misszió páncélozott járműveire. A terrortámadást magára vállalta az Iszlám Állam dzsihadista szervezet.
Vágólapra másolva!

A robbanás az amerikai nagykövetség közelében történt.

A Reuters hírügynökség biztonsági forrásokra hivatkozva azt írja, hogy valószínűleg öngyilkos merénylő robbanthatott, célpontja a NATO páncélozott járművekből álló konvoja lehetett.

Vahíd Mudzsro, az egészségügyi minisztérium képviselője arról számolt be, hogy négy holttestet találtak a helyszínen, huszonkét ember pedig megsebesült a támadásban. A szóvivő nem részletezte, hogy az áldozatok civilek vagy katonák. Azt azonban hozzátette, hogy a halálos áldozatok száma emelkedhet.

Más források szerint a merényletnek nyolc civil halálos áldozata van.

Bill Salvin, az amerikai haditengerészet századosa megerősítette, hogy három katona megsebesült.

A támadás elkövetőjeként az Iszlám Állam nevű terrorszervezet jelentkezett, erről a szervezet szócsöveként működő Aamák hírügynökség számolt be. Az Iszlám Állam az elmúlt években fokozatosan megerősödött, és mostanra nemcsak az amerikaiak támogatta kormánnyal, de a szélsőséges tálibokkal is harcban áll Afganisztánban.

Öngyilkos merénylet Kabulban Forrás: MTI/AP/Maszud Hosszaini