Krematóriumban égetik el a nyomokat Szíriában

Vágólapra másolva!
Az USA azzal vádolja Szíriát, hogy a Szednaja-i börtönnél felépítettek egy olyan krematóriumot, melyben a meggyilkolt foglyok maradványait rejtegetik. Az épületről még műholdfelvételt is készítettek. 
Vágólapra másolva!

A szír Szednaja börtön közelében egy saját krematóriumot építhetett a szíriai kormány, hogy eltűntethessék a nyomokat. A börtönben történt tömeges kínzásokat és gyilkosságokat ügyét akarják így eltüntetni.

A krematóriumban állítólag akár 50 embert is elégetnek naponta.

Az Amnesty International februári jelentése szerint több tízezer embert akaszthattak fel a börtönben miután megkínozták őket.

Ráadásul a börötncellák maximum 5 főre vannak tervezve, de jelenleg 70 embert is összezsúfolnak benne. A börtönben

naponta 50 embert kínoznak halálra, akiket végül bitófára küldenek.

A források szerint az áldozatok holttestét tömegsírokba temetik el. De Stuart Jones, az amerikai külügyminisztérium államtitkára szerint a szíriai rezsím azon dolgozik, hogyaz áldozatok nyomait végképp eltűntessék, így 2013-ban elkezdték a krematórium építését.

Azt állítják, hogy a Szíriát támogató országok, Oroszroszág és Irán is tud a dologról. Stuart Jones szerint Oroszország vagy nem akar tudomást venni az ügyről, vagy még titokban segíti is a civilek elleni visszaéléseket.

- mondta Farah, az egyik volt rab decemberben a BBC-nek.

Farah hozzátette, hogy ő még rosszabb helyzetben volt, mint a többiek, mert kettős, angol-szír állampolgár. Őt mentálisan és testileg is kínozták. tudták mi a gyenge pontja, a kisfia és azzal fenyegették, hogy megkeresik őt. A kínzások során végig kellett néznie azt is, ahogyan egy idős férfit halálra elektrosokkolnak.