Kivájták egy férfi szemét egy brüsszeli támadásban

Vágólapra másolva!
Kivájták egy harminc év körüli férfi szemét egy utcai verekedés során Brüsszelben. Őrizetbe vettek egy holland állampolgárságú gyanúsítottat.
Vágólapra másolva!

Az áldozatot, a belga állampolgárságú, afrikai származású férfit megcsonkítva találták Brüsszel egyik belső kerületében vasárnap hajnali 3 órakor. A rendőrséget és a mentőket egy járókelő értesítette – számolt be a Derniere Heure.

A rendőrök nem messze megtalálták az áldozat szemgolyóit, közvetlenül egy penge mellett.

A 33 éves Mouztapha Hassant életveszélyes állapotban szállították kórházba, de a jelentések szerint túl fogja élni a támadást.

Az esettel kapcsolatban őrizetbe vettek egy holland állampolgárságú férfit, aki súlyos testi sértésért, kínzásért és embertelen bánásmódért felelhet majd a bíróság előtt.

A férfi beismerte, hogy egymásnak ugrottak a belga áldozattal, de „nem tudta teljes bizonyossággal megerősíteni, hogy kivájta a szemét” – közölte az ügyészség.

A Derniere Heure szerint a támadás hátterében nem bandaháború áll, ahogyan először feltételezték, hanem afrikai törzsi ellentét. A belga sajtó emlékeztetett, hogy ilyen típusú erőszakra még soha nem volt példa a fővárosban.