Az ukrán elnök szerint reális lehetőség az orosz invázió

GettyImageRank2 POLITICS WASHINGTON, DC - MARCH 31: Ukrainian President Petro Poroshenko speaks after he laid a floral basket at the Holodomor Memorial on March 31, 2016 in Washington, DC. Poroshenko is in Washington to attend the 2016 Nuclear Security Su
Petro Porosenko
Vágólapra másolva!
Az ukrán elnök szerint a menekültválság és a terrortámadások miatt Ukrajnának egyre nehezebb nemzetközi támogatást szereznie Oroszországgal szemben, és a helyzet még rosszabb lehet a 2017-es európai választások után. Petro Porosenko azt mondta, nem zárható ki egy teljes orosz támadás sem.
Vágólapra másolva!

Nem zárható ki egy teljes támadás Oroszország részéről, mondta Petro Porosenko ukrán elnök a kijevi parlament szeptemberi ülésszakának megnyitóján szeptember 6-án, kedden.

Úgy érzi, a Nyugat magára hagyja Ukrajnát

Porosenko a félelmeit azzal magyarázta, hogy Ukrajnának egyre nehezebb nyugati támogatást szereznie az "orosz agresszió" elleni küzdelemhez, tudósít a Reuters.

Az elnök szerint Európa belső erejét külső problémák, például a menekültválság és a terrortámadások teszik próbára,

a 2017-es választások után a politikai erők még kompromisszumkészebbek lehetnek Moszkvával szemben.

Az orosz akcentus Európa hangjában

2017-ben számos európai országban lesznek választások, például Németországban, Franciaországban és Csehországban. A választások után olyan politikai erők kerülhetnek hatalomra több európai országban, amik ugyan nem szélsőségesek, de jobban hajlanak a kompromisszumra Moszkvával, véli az ukrán elnök.

Kell a nemzetközi támogatás

"Ukrajnának továbbra is erős nemzetközi támogatásra lesz szüksége az orosz agresszió elleni küzdelemhez" – mondta Petro Porosenko.

különféle objektív és szubjektív tényezők miatt."